Zo wordt uw klus een kwaliteitswerkje

Als u iets wilt maken waarbij gelast moet worden, raad ik u aan RVS of aluminium te gebruiken. Deze materiaalsoorten zijn uiterst goed toe te passen voor allerhande soorten projecten. In dit blog leg ik u graag uit waarom ik zo enthousiast raak van deze materialen. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: roest maakt bij zowel het mooie RVS als het veelzijdige aluminium geen kans. Lees snel verder en besluit welke soort voor u als winnaar uit de bus komt!

RVS of aluminium, waarom één van deze twee?

Hoezo RVS of aluminium, vraagt u zich misschien af. Is er niks anders of beters op de markt? Natuurlijk wel, maar deze twee materiaalsoorten zijn zeer goed te gebruiken. Zo worden beide soorten veel gebruikt in de machinebouw. Machines, of onderdelen ervan, in onder andere de voedingsmiddelenindustrie en de farmacie worden veelal gemaakt van aluminium of RVS. Waarom zijn deze materialen zo populair? Ten eerste zijn beide soorten in onbewerkte toestand al erg mooi qua uiterlijk. Extra bewerking is dus niet nodig. Daarnaast zijn de materialen erg licht: makkelijk te bewerken dus en goedkoop te vervoeren. Dat klinkt al erg positief hè?

Vijf voordelen van aluminium

Hartstikke leuk, die mooie voordelen van beide materiaalsoorten, maar welke moet u nou kiezen? Om uw keus iets makkelijker te maken, leg ik u graag in detail uit welke voordelen de soorten afzonderlijk dragen. Laten we beginnen met aluminium. Aluminium is zeer warmtegeleidend. Het is tevens erg populair vanwege zijn extruderende eigenschap: het is in bijna elke mogelijke vorm te vouwen en lassen vanwege de lage smelttemperatuur. Vindt u het milieu belangrijk? Ook dan is aluminium uw ideale materiaal. het bevat geen giftige stoffen en is 100% recyclebaar. Kortom, aluminium is:

  • Voordelig in vervoerskosten
  • Makkelijk te bewerken
  • Duurzaam
  • Niet giftig
  • Mooi

Vijf voordelen van RVS

Nu de voordelen van RVS. Deze komen grotendeels overeen. Zo is RVS (roestvast staal, ook wel bekend als roestvrij staal) ook zeer hittebestendig en ziet het er, ook in onbewerkte toepassing, prachtig uit. Een extra mooi voordeel van RVS is dat het een ongunstig oppervlak is voor micro-organismen. Hierdoor blijft het erg hygiënisch. Het is bovendien zeer makkelijk te reinigen. Met de modernste bewerkingstechnieken is RVS goed te knippen, lassen, vormen, frezen en construeren. Tot slot zijn producten van dit materiaal zeer lang houdbaar.

  • Mooi
  • Hygiënisch
  • Hittebestendig
  • Lang houdbaar
  • Goed schoon te houden

Wat kiest u?

Kortom, beide materialen hebben zo hun specifieke voordelen. Zo is aluminium de lichtste van de twee, maar RVS is het makkelijkst te reinigen. Waar kiest u voor? Als u nog andere belangrijke voor- of nadelen weet, deel deze dan via een reactie onder dit blog! Kies met zorg uw ideale materiaal uit. Wat wordt het, RVS of aluminium?