Weg in eigen land of toch maar wat verder weg?

Vakanties, zeker in 2016 voor veel gezinnen aanleiding voor een goed gesprek over de bestemming. Welke vakanties willen we eigenlijk nog? Raken we nooit uitgekeken op de gezellige familie camping in eigen land? Prima, er staat u vast weer een fijne vakantie te wachten als u de volgende keer gaat. Gezinnen die vakanties hielden in verre oorden hebben echter meestal wel flink wat stof tot nadenken. Die fijne Turkse badplaats met dat prachtige hotel en uitstekende buffet? Is het daar nog wel zo gezellig en veilig? Een terechte vraag en regelmatig aanleiding voor gezinnen om dit idee maar te laten varen. De veiligheid in de Noord-Afrikaanse landen, zoals het ooit populaire Tunesië, nodigt ook niet bepaald uit om erheen te gaan. Vakanties in eigen land? Voor steeds meer mensen de beste keuze voor een fijne vakantie.

Dichtbij en toch lekker weg

Nederland is een vakantieland. Dat is het ook steeds meer aan het worden. De toename van het aantal buitenlanders dat de vakanties hier doorbrengt blijft toenemen. De terugloop van het aantal Chinese bezoekers weegt niet op tegen de toename van het aantal toeristen vanuit Amerika en ons omringende landen. In bepaalde periodes kraakt Amsterdam in al haar voegen. We vragen ons af of het nog wel leuk is als we bijna letterlijk koppen kunnen lopen. Voor ons Nederlanders wordt het steeds vaker gewaardeerd dat er niet ver hoeft te worden gereisd. Jengelende kinderen op de achterbank in de file op weg naar Zuid-Frankrijk is ook niet alles, toch? Niet zo vreemd dat we steeds meer gezinnen zien kiezen voor een vakantie op de camping in eigen land. Nooit ver reizen, weinig file en allemaal vriendjes die je eigen taal spreken. De basis ingrediënten voor perfecte vakanties? Waarschijnlijk wel. Natuurlijk komt het voor dat mensen schrikken van tarieven in het hoogseizoen. Heeft u dan ook de rekensom afgemaakt en de totale kosten vergeleken met een reis naar het buitenland? Is het dan echt nog zo duur?

5 Redenen om voor vakanties in eigen land te kiezen

  • Altijd dichtbij. Nooit een verre reis voor de boeg
  • Gewoon de eigen taal kunnen spreken
  • Regels en gewoontes zijn bekend
  • Gemakkelijker contact maken met andere vakantiegangers
  • Een verhoudingsgewijs betere veiligheid dan elders

Vakanties in eigen land. Hotel, camping, appartement of bungalow?

Tussen alle mogelijkheden zitten veel verschillen in prijs, kwaliteit en niveau. De keuze is afhankelijk van persoonlijke voorkeur en budget. De camping geeft u de beste mogelijkheden als uw budget niet onuitputtelijk is. Een voorbeeld van een uitstekende camping in Drenthe vindt u op de website www.campingkleinzwitserland.nl.