Geen grote jongen

Wanneer je op zoek bent naar een autorijschool in de buurt van Utrecht, dan is de kans groot dat je al eerder gestuit bent op de site van Rob Staartjes, niet te verwarren met Aart die andere specialiteiten heeft. Rob Staartjes is de eigenaar van rijschool Quelleke. Het eerste dat opvalt wanneer je rondstruint op de website van Quelleke is dat deze een vriendelijke- en persoonlijke uitstraling heeft. Het is allesbehalve een ‘grote jongen’, maar dat hoeft ook niet, wanneer je op zoek bent naar een rijschool in IJsselstein of omgeving waar je tot je recht komt als aankomend eigenaar van een rijbewijs.

Gespecialiseerde vormen van rijlessen

Op de eerste pagina van Quelleke wordt meteen duidelijk dat Rob niet zomaar een rijinstructeur is. Het speciale aan deze rijmeester is dat hij in diverse vormen van opleiden gespecialiseerd is. Met leerlingen die angstig zijn in het verkeer of mensen met autisme of ADHD kan Rob zeer goed aansluiting vinden. Hij zorgt ervoor dat iedere leerling, angstig of niet, tot zijn of haar recht komt. Bij Quelleke wordt goed gekeken welke vorm het beste aansluit bij de leerling. In tegenstelling tot sommige anderen in autorijdlesland geeft Quelleke iedere leerling-bestuurder de aandacht die hij of zij verdient. Op sommige momenten zou je bijna willen dat deze kennis eerder tot je gekomen was.

Hieronder is voor alle handigheid een aantal specialiteiten van rijschool Quelleke opgesomd:

  • Het leren omgaan met je rijangst
  • ADHD of autisme? We leren je hier mee om te gaan, zodat je autorijdt als ieder ander
  • Examenvrees of faalangst
  • Voor de beginnende bestuurder van 35+
  • Jongeren van 16/17

Unieke rijschool

Onder de indruk ben ik oprecht wanneer ik de succesverhalen over Rob lees. Blijkbaar is rijschool Quelleke een zeer bekwame autorijschool. De reactie die Rob ontvangen heeft op zijn rijlessen zijn hartverwarmend. Geen enkel moment betwijfel ik zijn geloofwaardigheid. Neem zelf ook maar een kijkje bij de succesverhalen . Wat de boventoon voert is dat deze leerlingen stuk voor stuk de moeite hebben genomen om Rob persoonlijk te bedanken voor bijvoorbeeld zijn geduld en de leuke (!) lessen. Ik kan mijn glimlach niet onderdrukken wanneer ik een staatslot voorbij zie komen. Blijkbaar heeft Rob deze gekregen als bedankje. Als hij de jackpot zou winnen wilden deze blije leerlinge wel een autootje cadeau.

Wel of geen jackpot, dat rijbewijs komt er!

Er staat verder niet bij dat Rob een jackpot zou hebben gewonnen. Het maakt ook niet uit. Als een paal boven water staat zeker dat Rob met veel plezier zijn leerlingen dagelijks helpt met zijn gezellige lessen, waarin hij het nodige geduld opbrengt. Zonder enig probleem, zo blijkt. En Rob zegt dan ook tegen al zijn leerlingen: “Iedereen een rijbewijs!”. Iemand die zo’n geweldige garantie biedt moet wel een geduldig mens zijn. Alleen al na het lezen van de kaartjes die Rob heeft ontvangen met zijn autorijschool Quelleke, heerst het gevoel dat deze man een bijzondere rijinstructeur moet zijn. Voor alle rijbewijslozen in de buurt van Utrecht en IJsselstein is het zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen op de site van Quelleke. Wie weet wordt je over de streep getrokken om eindelijk dat felbegeerde roze pasje te gaan bemachtigen.