Uitvaartzorg in Drenthe

Er zijn maar weinig dingen zo persoonlijk als een uitvaart. Wanneer u afscheid moet nemen van een dierbare, dan wilt u natuurlijk dat dit gebeurt met een mooie en persoonlijke uitvaart. Dat begint met het inschakelen van de juiste uitvaartverzorger. Gaat u een uitvaart regelen? Dan kunnen wij UGNA uitvaartzorg in Drenthe ten zeerste aanbevelen. In dit blog leest u alles over uitvaartzorg en over wat een uitvaartverzorger in Drenthe voor u kan betekenen.

Schakel een uitvaartverzorger in

Wanneer een van uw dierbaren uit Drenthe komt te overlijden, dan is de eerste stap om de dienstdoende huisarts te bellen. De huisarts zal het overlijden vaststellen en een verklaring invullen. Vervolgens belt u een uitvaartverzorger uit Drenthe. Deze zal u vragen om vast de volgende materialen klaar te leggen:

  • Het testament, het legitimatiebewijs, de uitvaartpolis en het bankrekeningnummer van de overledene
  • Het legitimatiebewijs van de opdrachtgever van de begrafenis
  • Een adressenlijst met genodigden van de uitvaart
  • Kleding voor de overledene
  • Het trouwboekje of partnerschapsboekje

Rouwgesprek

De volgende stap in de uitvaartzorg in Drenthe is het rouwgesprek met de uitvaartverzorger. In dit gesprek worden alle zaken doorgenomen die voor de uitvaart en de uitvaartzorg van belang kunnen zijn. De uitvaart wordt tot in de puntjes voorbereid volgens uw wensen. Heeft de overledene zelf uitvaartwensen nagelaten? Dan worden die uiteraard toegepast, samen met uw eigen wensen voor de uitvaart in Drenthe. Alle afspraken rondom de uitvaart en de uitvaartzorg worden vastgelegd in een draaiboek.

Uitvaart en nazorg

De uitvaartverzorger regelt op de dag van de uitvaart dat het draaiboek geheel correct wordt uitgevoerd. De volgende stap in de uitvaartzorg in Drenthe is de nazorg. Een aantal weken na de uitvaart zal de uitvaartverzorger contact met u opnemen om de uitvaart te evalueren. Ook geven zij u advies over zaken zoals de grafdecoratie of de asbestemming. Bent u in Drenthe op zoek naar uitvaartzorg? Kijk dan eens op internet naar een uitvaartondernemer bij u in de buurt.