Voor u aan de slag gaat

Is het tijd om het hang- en sluitwerk van uw ramen en/of deuren te vervangen? Dan zijn er een aantal belangrijke dingen waar u op moet letten voordat u aan de slag gaat! Welke sloten moet u bijvoorbeeld kopen? En kunt u gewoon zelf aan het werk, of kunt u hier beter een hang- en sluitwerk specialist voor inschakelen? In dit blog beantwoorden we drie belangrijke vragen waarop u het antwoord moet weten voor u nieuw hang- en sluitwerk gaat kopen.

Wat voor slot koopt u?

De eerste vraag is de meest voor de hand liggende, maar u moet er wel goed over nadenken: wat voor soort sloten gaat u kopen? U heeft zeer veel keuze op het gebied van hang- en sluitwerk. Om te beginnen past niet ieder slot op uw deur of raam. U moet onder andere rekening houden met de draairichting, het profiel en het materiaal van de deur of het raam. Ook moet u goed opletten met de verschillende slotmaten en de slotafmetingen die er beschikbaar zijn. Een goede specialist heeft altijd een groot aanbod aan hang- en sluitwerk, zodat er zeker een model bij zit dat perfect geschikt is voor uw deuren of ramen. Bij voorkeur is het hang- en sluitwerk bovendien van hetzelfde merk als uw deur of raam.

Heeft het slot een keurmerk?

Heeft u een slot op het oog dat u wilt installeren aan uw deur of raam? Let dan op het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Dit keurmerk wordt gegeven aan woningen die voldoen aan de eisen op het gebied van inbraakpreventie. Ook beveiligingsmaatregelen, zoals sloten verlichting en alarmsystemen, kunnen voorzien zijn met het PKVW. Aan dit keurmerk herkent u dus direct een goed en veilig slot. Dit zijn sloten met onder andere kerntrekbeveiliging, die inbraak door middel van kerntrekken erg moeilijk maken.

Zelf installeren of een specialist inschakelen?

Ten slotte moet u zich nog de vraag stellen of u het hang- en sluitwerk zelf wilt installeren, of dat u dit aan de specialist over laat. Over het algemeen is het goed mogelijk om het hang- en sluitwerk zelf te monteren als u een beetje handig bent. Maar u moet dan wel zeer secuur te werk gaan. Als u het niet goed doet, komt de veiligheid van uw woning immers in gevaar. Daarom raden wij eigenlijk altijd aan om deze klus over te laten aan een ervaren specialist.

Voor meer informatie over hang- en sluitwerk voor uw ramen en deuren geschikt is of het vinden van een betrouwbare specialist bij u in de buurt, neemt u contact met ons op.