Verdien geld aan uw sloopauto

U heeft jarenlang met veel plezier in uw auto gereden, maar nu is het moment toch aangebroken: de auto is total loss. U zult hem dan naar de sloop moeten brengen. Dat is erg jammer, maar gelukkig kunt u wel nog een leuk bedrag krijgen wanneer u besluit uw sloopauto te verkopen in Utrecht. De waarde van de sloopauto wordt door verschillende factoren bepaald. Wij vertellen meer.

Oude onderdelen worden hergebruikt

De waarde van een sloopauto wordt vooral bepaald door het aantal onderdelen dat nog hergebruikt kan worden. Het voertuig wordt namelijk uit elkaar gehaald, en de verschillende onderdelen worden doorverkocht. Vraag en aanbod bepaalt de waarde van de onderdelen, hoe gewilder het onderdeel, hoe hoger de prijs. Maar ook de leeftijd van de verschillende onderdelen bepaalt de prijs. Zo zijn nieuwe onderdelen beter dan oude, wat betekent dat daar ook meer voor betaald wordt.

Waarde van het schroot en oud-ijzer

Hetgeen wat niet doorverkocht kan worden, wordt gerecycled. IJzer is een vrij schaarse grondstof. Het oud ijzer van de auto kan dus ook gewoon doorverkocht worden. De prijzen van oud ijzer fluctueren sterk. Dat betekent dat u voor een bepaalde hoeveelheid schroot het ene jaar meer krijgt dan het andere. Deze factor wordt ook meegerekend in de waarde van de auto.

Kosten voor de sloop heeft u al betaald

De kosten van de sloop heeft u al betaald toen u de auto kocht. Dat was de recyclingbijdrage. Toch heeft dit bedrag ook een invloed op de waarde. De recyclingbijdrage wordt verdeeld onder alle autodemontagebedrijven die aangesloten zijn bij Autorecycling Nederland (ARN). Omdat auto’s steeds langer meegaan, wordt de bijdrage steeds lager. Er is minder geld te verdelen, wat invloed heeft op de waarde van uw sloopauto.

Wilt u precies weten wat uw sloopauto waard is? Neem contact met ons op, en wij zorgen dat u een betrouwbare waardebepaling van een specialist ontvangt.