Nationaal netwerk blootgelegd

Helaas krijgen heel veel mensen wel eens te maken met een malafide slotenmaker. Wanneer u een slotenmaker belt, zit u meestal in een lastige situatie. U komt bijvoorbeeld uw woning niet meer in. De malafide slotenmaker zorgt er dan wel voor dat u uw woning weer in komt, maar hij of zij vraagt er een torenhoog bedrag voor. Of ze vervangen een compleet slot, terwijl er eigenlijk maar een klein klusje geklaard hoefde te worden. Het is dus ontzettend belangrijk dat u een goede, betrouwbare slotenmaker inschakelt. Het tv-programma ‘Opgelicht?!’ heeft recent een nationaal netwerk malafide slotenmakers blootgelegd. Daar vertellen we in dit blog meer over, en ook hoe u voorkomt dat u slachtoffer wordt.

Zo werkt een malafide slotenmaker

‘Opgelicht?!’ heeft recent de criminele praktijken van 24/7 Dienst BV blootgelegd. Dit ‘bedrijf’ was de overkoepelende organisatie van een aantal malafide slotenmakers en ongediertebestrijders. Ze gingen op verschillende manieren te werk. Wanneer ze aankomen, gaan ze urenlang aan de slag met een klus die eigenlijk in een paar minuten geklaard had kunnen worden. Zo kan een slot door de juiste professional geopend worden zonder schade. Maar halen zij het hele slot eruit en vervangen dit. Achteraf moet u dan een zeer hoog bedrag betalen, en komt u er ook nog eens achter dat het eigenlijk prutswerk is. Of nog brutaler; ze klaren een klus in enkele minuten en vragen hier vervolgens een torenhoog bedrag voor. Vooral ouderen worden vaak het slachtoffer van malafide slotenmakers.

Hoe voorkomt u dat u slachtoffer wordt?

Bent u het slachtoffer geworden van een malafide slotenmaker? Doe dan aangifte bij de politie. Maar het liefst wilt u natuurlijk voorkomen dat u slachtoffer wordt. Wij zetten een aantal tips op een rij voor het vinden van een goede slotenmaker.

  • Durf kritisch te zijn tijdens uw zoektocht. Kies niet voor de bovenste slotenmaker van uw zoekresultaat in Google, want die heeft simpelweg betaald voor een advertentie, maar kijk goed rond.
  • Lees recensies op onafhankelijke websites. Malafide bedrijven zetten nep-positieve recensies op hun site.
  • Maak vooraf al afspraken met een slotenmaker over de prijs en de werkzaamheden. Willen ze dat niet doen? Kies dan voor een ander bedrijf
  • Wanneer u een bedrijf gevonden dat u vertrouwt, sla het nummer dan op in uw telefoon. U heeft de slotenmaker namelijk vaak nodig bij noodgevallen, en dan heeft u wellicht geen tijd om kritisch te zijn.

Bent u wel eens het slachtoffer geworden van een malafide slotenmaker? Wij horen graag uw verhaal! Neem contact met ons op.