Op zoek naar een camerabewakingssysteem

Wilt u een camerasysteem kopen ter beveiliging van uw woning? Dan is eenIP camerabewaking kit een slimme keuze. In dit blog vertellen we meer over dit handige camerasysteem, hoe het precies werkt en waarom het een goede keuze is voor uw pand.

Wat is IP camerabewaking?

Een IP camera is vergelijkbaar met een webcam. U hangt de camera op de gewenste plek, en de beelden en geluiden worden direct omgezet via het internet. Dat betekent dat u de beelden van de camera live kunt bekijken. Dat kan op de computer, maar u kunt ook een app downloaden voor uw smartphone of tablet. Dat maakt de IP camera heel gebruiksvriendelijk.

Data digitaal opgeslagen

Het beeld van de IP camera wordt dus direct omgezet tot digitale data. Die kan vervolgens weer heel makkelijk opgeslagen worden. Dat kan op de SD-card in de camera, maar het is ook mogelijk om de beelden op de harde schijf van uw computer op te slaan. Bij verdachte situaties kan het beeld geanalyseerd worden met slimme software, en de beelden kunnen direct doorgestuurd worden naar een alarmcentrale.

Verschillende typen lenzen

De IP camera is voor een groot deel aan te passen aan uw wensen en situatie. Zo zijn er verschillende soorten lenzen beschikbaar. Bijvoorbeeld versies met een grotere kijkhoek. Of een lens die op afstand bestuurd kan worden. De IP camera kunt u voorzien van een chip die infrarood en ultraviolet licht om kan zetten naar beeld, wat betekent dat de camera ook als het donkere is heldere beelden op kan nemen.

Extra features voor de IP camera

U kunt bovendien nog kiezen voor een IP camera met verschillende features om hem helemaal geschikt te maken. Denk hierbij aan camera’s die beweging kunnen detecteren, warmte kunnen registreren of slimme camera’s met softwareoplossingen die verdachte acties nog beter vast kunnen leggen.

Wilt u weten welke IP camera het meest geschikt is voor uw situatie? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.