Wat is het verschil tussen een taxi en Uber?

Het is een veelbesproken onderwerp: de gewone taxi versus de Uber. Maar wat is nu eigenlijk het verschil? Hoe maak je een keuze tussen de twee? Door velen wordt er gedacht dat de gewone taxi overbodig aan het raken is, omdat deze vaak duurder zijn dan een ritje met een Uber. Dit klopt echter niet. Wij geven je 3 redenen om voor een normale taxi te kiezen.

Taxi’s zijn vaak luxer

Maak je gebruik van een taxi? Dan weet je zeker dat je een goede en luxe wagen krijgt. Bij een Uber weet je van tevoren niet wat je gaat aantreffen. Ubers zijn namelijk vaak auto’s die ook dagelijks door de bestuurder worden gebruikt om boodschappen te doen en de kinderen van school op te halen. Een taxi is altijd schoon en fris. Om deze reden zou je kunnen zeggen dat het reizen in een taxi comfortabeler is dan het reizen in en Uber.

De taxi komt altijd op tijd

Een taxi chauffeur komt altijd op tijd. Je hebt namelijk een vaste tijd afgesproken met het bedrijf. We horen regelmatig dat een Uber te laat is, of nog vervelender, dat de chauffeur helemaal niet is komen opdagen. Dit is natuurlijk erg onprettig wanneer je plannen hebt en klaar staat om te vertrekken. Op een taxi chauffeur kun je vertrouwen.

Taxi chauffeur kennen hun vakgebied

Daarnaast weet de taxi chauffeur wat hij doet. De chauffeurs hebben vaak jarenlange ervaring met verschillende wegen en het rijden in bepaalde steden. Ze kennen de weg en weten waar regelmatig files zijn. Bij een Uber is dit vaak niet het geval. Het zou je maar gebeuren dat de Uber chauffeur de weg niet kent en je daardoor later aankomt op je bestemming. Door het nemen van een taxi ben je verzekerd van een goede rit.

Vond je dit een leuk blog om te lezen? Lees dan ook eens onze andere blogs.