Houtlook tegels, het houten alternatief voor de badkamer

Was u van plan om een sfeervolle en lekker warm aandoende houten vloer in uw badkamer te leggen? Dat kunnen we u niet aanbevelen. Hout is een natuurproduct dat zeer gevoelig is voor vochtigheid en temperatuursverschillen. En die zijn zeker aan de orde in uw badkamer, met alle rampzalige gevolgen voor uw vloer. Net zo mooi, maar zeker zo efficiënt, zijn houtlook tegels voor in uw badkamer. Meer weten? Lees dan verder…

Houten vloer gaat ‘werken’

Een houten vloer in de badkamer heeft een aantal grote nadelen. Tijdens het douchen kunnen de luchtvochtigheid en warmte in uw badkamer enorm toenemen. En dit zorgt ervoor dat de houten vloer in extreme mate gaat uitzetten en krimpen. Men noemt dat ook wel ‘werken’. Ook is de kans groot dat er vocht tussen de naden van de houten vloer gaat zitten. Zelfs als de vloer verlijmd is, kan dit nog steeds gebeuren. Een ander probleem met een houten vloer is dat shampoo, badschuim en zeep nadelig kunnen inwerken op de afdeklaag waarmee de houten beschermd wordt. En tot slot is een vloerverwarming aanleggen onder een houten vloer eigenlijk niet mogelijk.

Houten vloer? Niet doen!

Het leggen van een echte houten vloer in de badkamer is dus niet aan te bevelen. Een mogelijkheid is om een houten vloer te leggen in dat gedeelte van de badkamer dat grotendeels droog blijft. Dit kan uiteraard alleen als u een zeer grote badkamer hebt met een duidelijk afgeschermd nat gedeelte en aparte ruimte voor de douche. De afzuiging in dit natte gedeelte moet dan ook zeer goed geregeld zijn.

Het alternatief: houtlook tegels

Gelukkig is er sinds enige tijd een uitstekend alternatief voor een houten vloer. Ideaal voor wie gecharmeerd is van hout in de badkamer, maar niet met de nadelen van hout geconfronteerd wil worden: houtlook vloertegels!

Wat zijn houtlook vloertegels?

Houtlook vloertegels zijn keramische tegels die uitermate geschikt zijn voor gebruik in de badkamer. Van krimpen en uitzetten is geen sprake en u kunt de vloer uitstekend waterdicht maken. Houtlook tegels kunt u zelfs leggen op vloer van de douche en ze zijn uitstekend te combineren met vloerverwarming. Het fijne is ook dat de ontwikkeling van houtlook vloertegels zo snel is gegaan dat ze nauwelijks meer te onderscheiden zijn van echt hout. Zelfs de nerf en structuur van echt hout is zo goed nagebootst dat ze echt voelbaar zijn.

Meer interieurtips? Klik op de link voor meer inspiratie!