Wanneer praat je over eigen vervoer?

Eigenlijk is het heel simpel. Er wordt gesproken van eigen vervoer wanneer er goederen vervoerd worden met vrachtauto’s, die afkomstig zijn van – of bestemd zijn voor – het eigen bedrijf. Een voorbeeld hiervan is een fietsenfabrikant. Wanneer een fietsenfabrikant buizen ophaalt bij de leverancier, gebruikt hij hiervoor zijn eigen auto. Die buizen gebruikt de fietsenfabrikant vervolgens zelf in zijn fabriek. Het materiaal is dus zijn eigendom en daarom is er sprake van eigen vervoer.

Wanneer is er dan sprake van beroepsvervoer?

Wanneer iemand voor zijn of haar beroep goederen vervoerd voor anderen, spreken we van een beroepsvervoerder. Dit gaat dus in opdracht van anderen. Een beroepsvervoerder beschikt dan ook of meerdere vrachtauto’s en een NIWO-vergunning. Er zitten een aantal voorwaarden aan een NIWO-vergunning vast. Zo moet de beroepsbestuurder

  • vakbekwaam zijn
  • betrouwbaar zijn
  • kredietwaardig zijn

Goederen vervoeren met afdeksystemen

Of het nu gaat om eigen vervoer of beroepsvervoer; goederen moeten van de ene plek op de andere plek verplaatst worden. Dat klinkt heel eenvoudig. Je rijdt gewoon van A naar B met de goederen. Toch is het vaak zo dat niet alle goederen even makkelijk vervoerbaar zijn. Er moeten vaak grote aantallen goederen of materialen mee. De kans ik dan ook vaak dat grote hoeveelheden goederen goed moeten worden afgedekt. Anders kan het voorkomen dat ze punt B niet bereiken. Het afdekken van bulkgoederen zorgt ervoor dat de goederen effectief vervoerd kunnen worden. Dan heeft de fietsfabrikant niet ineens 100 buizen op de snelweg liggen.

Verschillende soorten afdeksystemen

Er zijn dan ook veel verschillende soorten afdeksystemen die ieder geschikt zijn om bepaalde goederen te kunnen vervoeren. Zo zijn er afdeksystemen met een vouwkap, een mulitkap of een eenzijdige kap. Ook zijn afdeksystemen van verschillende materialen te verkrijgen. Dit is ideaal, want of u nu eigen vervoerder bent of beroepsvervoerder, wat u ook wilt vervoeren komt veilig over. Daarom is bulkgoederen afdekken belangrijk.

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op door dit contactformulier in te vullen.