2 goede redenen om eiken kasten op maat aan te schaffen

Bent u op zoek naar een nieuwe look voor in huis die helemaal van deze tijd is? Wellicht is het dan tijd om eens te kijken naar eiken kasten op maat. Deze natuurlijk ogende en duurzame meubelstukken zijn niet alleen de trend van het moment, maar ogen ook nog eens uniek door hun specifieke afmetingen en natuurlijke touch. In dit artikel lichten wij 2 positieve eigenschappen van eikenhout toe die gegarandeerd een waardevolle toevoeging zullen vormen aan ieder interieur.

Eikenhout maakt de natuur zichtbaar

Net als steigerhout oogt eikenhout robuust en maakt het de natuur zichtbaar in je huis. Omdat iedere boom zich uniek ontwikkelt, levert dit niets dan authentieke stukken hout op om mee te werken. In eikenhout zijn noesten te zien samen met structuur- en kleurverschillen, soms zelfs binnen eenzelfde meubelstuk. Een andere eigenschap van eikenhout, is dat het ‘leeft’. Hout reageert op de temperatuur en luchtvochtigheid in huis en kan afhankelijk hiervan uitzetten of krimpen, met minuscule scheurtjes tot gevolg. Houd er bij de aanschaf van bijvoorbeeld een eikenhouten kast dus altijd rekening mee en zorg ervoor dat het klimaat in uw huis altijd rond een gunstig peil blijft. Zo blijven al uw eiken kasten nog lang mooi.

Een gevarieerde en robuuste look

Zoals al eerder beschreven bezit eikenhout veel natuurlijke eigenschappen, en creëert een eiken kast op maat een robuuste look in uw interieur. Eikenhout komt van nature in verschillende kleuren, van licht tot donker. Een bijkomend voordeel is dat het daarnaast ook nog relatief gemakkelijk zelf te kleuren is, omdat eikenhout een open nerfstructuur heeft. Let er wel op dat u tijdens het kleuren of verven van uw eigen eiken kasten op maat de juiste methodes toepast om het mooiste en meest duurzame resultaat te bereiken. Zodra de gewenste tint van uw meubelstuk is bereikt, heeft u niet alleen een uniek meubelstuk dat precies in uw interieur past, maar meteen ook een trendy én duurzame toevoeging aan uw huisraad met een robuuste, speelse en natuurlijke look.

Heeft u positieve ervaringen of tips over bijvoorbeeld het onderhoud van eiken meubels? Deel ze via dit contactformulier!