Zelftest voor het coronavirus

Ben jij al volledig gevaccineerd tegen het coronavirus? Dan is de kans op besmetting veel kleiner. Waarschijnlijk word je niet meer ziek en krijg je geen corona. Is het virus hiermee bestreden? Nee, dat helaas nog niet. Het coronavirus is nog niet weg. En zelfs met een vaccin ben je helaas niet voor de volle 100% beschermd. Daarom blijft het belangrijk om voorzichtig te zijn en geen onnodige risico’s te nemen. Een Covid sneltest kan hierbij helpen. Deze test kun je zelf thuis afnemen. Binnen een paar minuten heb je het resultaat al. Lees hier wanneer je een zelftest voor corona kunt gebruiken.

Zelftest voor de zekerheid

Met een corona zelftest kun je testen of je mogelijk besmet bent met het coronavirus. Dit is handig in de volgende gevallen:

  • Je komt terug van vakantie
  • Je gaat naar school
  • Je gaat naar je werk waar je andere collega’s tegenkomt
  • Je komt op plekken waar je moeilijk afstand kunt houden van andere mensen

Een zelftest geeft net wat meer zekerheid. Want je kunt ook besmet zijn en andere mensen aansteken, zonder dat je zelf klachten hebt. Door een Covid sneltest te kopen neem je geen onnodige risico’s.

Is je zelftest negatief? Dan kun je gewoon naar je werk of naar school. Is je zelftest positief? Dan moet je thuisblijven en een test laten uitvoeren door de GGD.

Wanneer kan de corona zelftest niet?

De Covid sneltest is dus alleen bedoeld voor die extra controle. In de volgende gevallen kun je geen zelftest gebruiken en moet je een coronatest laten doen bij de GGD:

  • Je hebt verkoudheidsklachten of andere klachten die passen bij het coronavirus
  • Je wilt testen voor toegang tot een evenement of locatie
  • Je moet een test doen voordat je op vakantie gaat