De vele toepassingen van vinyl vloeren in Amsterdam

Als u werkzaam bent in de bouwsector, of bezig bent met een verbouwing van uw woning of bedrijfspand in Amsterdam, heeft u vast wel eens van vinyl vloeren gehoord. Deze vloeren zijn zeer geliefd vanwege hun veelzijdigheid, ontwerp, installatie en eigenschappen. Weet u wat vinylvloeren zijn en wat de toepassingen ervan buiten de huishoudelijke sfeer zijn? In dit blog vertellen we u daar meer over.

Wat zijn vinylvloeren?

Vinylvloeren zijn gemaakt van polyvinylchloride, ook wel PVC genoemd. PVC wordt gemaakt van de chemische combinatie van koolstof, waterstof en chloor. Deze componenten zijn afkomstig uit olie en zout. Het resultaat is een licht, onschadelijk en thermoplastisch materiaal met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien heeft vinyl een hoog isolerend vermogen en is ontzettend makkelijk te reinigen. Niet voor niets zijn deze vloeren zeer populair bij beroepen waar de vloer snel vies wordt!

De ontwikkeling van vinylvloeren

PVC wordt gebruikt om duurzame componenten te vervaardigen in de bouwsector zoals buizen, ramen, meubels … en vloeren. In de afgelopen jaren heeft de productie van vinylvloeren een stijgende ontwikkeling doorgemaakt dankzij de toevoeging van verschillende chemische verbindingen en behandelingen die het materiaal een grotere slijtvastheid, anti slip-eigenschappen en een mooiere uitstraling geven.

Vinylvloer voordelen

Vinyl in Amsterdam wordt verkocht in rollen van verschillende diktes en breedtes, en in tegel- of strookvorm. Doorlopende vinyl vloeren en tegel vinyl vloeren zijn gemaakt van hetzelfde materiaal. Door hun behandeling zijn de tegels echter stijver en harder. Een ander voordeel van vinyl in Amsterdam is de mogelijkheid om zich aan elke ruimte aan te passen. Deze eigenschappen van vinylvloeren maken ze geschikt voor toepassing in gebieden met veel verkeer. Denk bijvoorbeeld aan winkels, bars en restaurants, magazijnen, werkplaatsen en industriële vloeren.

Waarom vinyl in industriële, commerciële en medische projecten?

Nu u weet wat vinyl is en wat de belangrijkste kenmerken ervan zijn, vraagt ​​u zich misschien af ​​waar het kan worden gebruikt. Het antwoord is: praktisch overal. Zowel in huis (badkamers en keukens) als in industriële omgevingen (commercieel en medisch) zijn vinyl vloeren een aanrader. De industriële toepassing wordt vooral gezien in ziekenhuizen, kantoren, winkelcentra, fabrieken en magazijnen, laad- en losruimtes en zelfs rond zware machines. Zo kunt u met vinyl in Amsterdam alle kanten op!

Meer weten over de toepassingen van vinylvloeren in Amsterdam? Stuur ons een bericht!