Objecten maken de sfeer

Bent u weleens naar een themapark, zoals de Efteling, geweest? En stond u daar ook versteld van de pracht en praal? Wanneer u er goed rondkijkt, kunt u zien dat diverse elementen het park zijn kenmerkende sfeer geven. Het zit namelijk vaak in de kleine dingen, of objecten moet ik zeggen. Wanneer de ontwerpers van het park zich alleen op de grote objecten zouden hebben gefocust, dan was dit typische sprookjesachtige sfeer nooit tot stand gekomen.

Verlichting als detail

Maar wat zijn dan deze kleine details die een themapark zo mooi maken? Wij zullen het u vertellen. Een van de belangrijkste elementen van een sfeervol park is de verlichting. Al heeft de verlichting minder nut tijdens de middaguren, wanneer de zon onder gaat en het gaat schemeren, dan begint de magie pas echt. De verlichting toont in het park aan wat wel en niet gezien mag worden. Hierdoor kunnen prachtige illusies gecreëerd worden. Grote bomen worden bijvoorbeeld extra belicht, terwijl schuttingen wegvallen in het donker. Ditzelfde kunt u in uw tuin creëren. Wat mag wel en wat mag niet gezien worden?

Een rustieke sfeer in de tuin

Hoe past u deze verlichting dan in uw tuin toe? Dat is vrij simpel. Door middel van rustieke wand buitenlampen kunt u op diverse plekken in uw tuin een sprookjesachtige sfeer creëren. Natuurlijk hoeft de sfeer niet sprookjesachtig te zijn. Een rustieke sfeer betekent dat het oude van vroeger weer in de tuin wordt gehaald. In die tijd waren diverse objecten nog vrij rauw, maar daardoor juist zeer sfeervol.

Veilig in de tuin dankzij verlichting

Rustieke wandverlichting heeft ook andere positieve effecten op uw tuin. Naast dat u een mooie sfeer creëert, heeft u ook tijdens de donkere uren van de dag een goed overzicht van uw tuin. Mocht u ‘s avonds laat buiten nog het een en ander moeten opruimen, of u heeft een feestje, dan kunt u goed zien waar u loopt. Goede lampen zijn van groot belang voor uw veiligheid!

Jaag ongewenste mensen weg

En dan is er nog een ander voordeel aan het ophangen van rustieke wand buitenlampen: u jaagt dankzij de verlichting ongewenste mensen uit uw tuin. Het is voor criminelen, zoals inbrekers en dieven, van groot belang dat zij niet gezien worden tijdens de daad. Wanneer u uw tuin op een goede manier verlicht, dan wanen deze criminelen zich liever niet in uw tuin.

Meer weten over wand buitenlampen in rustieke stijl?

Lijken u de wand buitenlampen in rustieke stijl wel wat? Of wilt u graag meer over dit type lamp weten? Dan kunt u altijd gerust contact met ons opnemen door uw vragen op deze website te stellen. Zodra wij uw vragen hebben ontvangen gaan wij gelijk aan de slag om ze te beantwoorden.