Paniek! Wc is verstopt

Heeft u weleens last gehad van verstoppingen in Den Haag? Dan weet u hoe vervelend het is wanneer u erachter komt dat uw wc niet werkt. U kunt hier zelfs van in paniek raken. Wat nou als beide wc’s in uw huis niet meer door willen trekken, wat moet u dan doen? In dit blog geven wij u de beste tips mee over hoe u een verstopte wc kunt voorkomen.

Een verstopte wc in huis

Uw wc wil maar amper doorspoelen, wat kan er aan de hand zijn? Een verstopte wc is een van de vervelendste dingen die in uw huis kunnen gebeuren. En toch komt een verstopte wc regelmatig in huishoudens voor. De grootste oorzaak komt doordat er teveel of specifieke objecten zijn doorgespoeld die de weg naar het riool versperren.

Wat hoort er niet in de wc

Een verstopte wc wordt voornamelijk veroorzaakt door grote doorgespoelde objecten. Deze objecten kunt u het beste altijd weggooien in een vuilnisbak. De objecten die een wc vaak verstoppen zijn:

  • Teveel wc papier in een keer, dit is het meest voorkomende probleem
  • Het doorspoelen van maandverband of tampons
  • Babydoekjes, deze horen in de afvalbak gedeponeerd te worden
  • Plastic, sorteer uw plastic altijd in de plastic afvalbak
  • Luiers en babydoekjes worden ook soms doorgespoeld

Ophoping in uw riolering

Overige producten die uw wc verstoppen zijn bijvoorbeeld vetten en oliën. Spoel te allen tijde alleen water en wc papier door. Al het andere is bedoeld voor in de afvalbak, zo voorkomt u een verstopping! Ook wanneer u wel eens iets groters doorgespoeld heeft hoeft er niet gelijk een verstopping te ontstaan. Dit kan zich langzaamaan ophopen.

Wc is echt verstopt en nu?

Bij een echte verstopping is het van groot belang dat u gelijk een professionele loodgieter inhuurt. Zij zorgen ervoor dat uw wc binnen een mum van tijd weer werkt. Zo hoeft u niet bij uw buren aan te kloppen om hun wc te gebruiken, dit voorkomt veel ongemak. De ontstoppingsdienst in Den Haag staat voor u klaar!

Meer weten over wc ontstoppen?

Uw verstopte wc laten ontstoppen? Dat laat u over aan professionele loodgieters. Ga nooit zelf aan de slag, zo voorkomt u op lange termijn beschadigingen aan uw leidingwerk. U kunt voor vragen over de diensten of over verstopte wc’s contact opnemen via dit contactformulier. Wij zullen u na het invullen zo spoedig mogelijk beantwoorden.