Mediation in Eindhoven bij scheiden

Bij een scheiding komt er veel op je af. Er is in de eerste plaats het verdriet van het verlaten van je partner. Daarnaast moet jij en/of je ex een ander huis zoeken, moeten de financiën worden geregeld en moet de scheiding officieel worden doorgegeven. Zijn er kinderen in het spel? Dan wordt het maken van duidelijke afspraken nog een stuk ingewikkelder. Gelukkig hoef je dit niet allemaal met zijn tweeën te regelen. Je kunt een advocaat in de arm nemen om alles af te handelen. Maar beter nog is het inschakelen van een mediator in Eindhoven. Lees hier wat een mediator doet en wat de voordelen zijn van mediation ten opzichte van een advocaat.

Wat houdt mediation in?

Een mediator is een onafhankelijke partij die je kan ondersteunen bij een scheiding in Eindhoven. Hij weet wat er allemaal geregeld moet worden en helpt jou en je ex om alle afspraken correct vast te leggen. De mediator is eigenlijk een soort gespreksleider. Hij zorgt dat iedereen aan het woord komt en zoekt samen met jullie naar de beste oplossingen. Ook kan een mediator voorkomen dat de emoties te hoog oplopen.

Mediator vs. advocaat

  • De mediator houdt het overzicht en kan ook advies geven
  • Met een advocaat verloopt het gesprek via via, met een mediator sta je in direct contact met elkaar
  • Een mediator zoekt naar de beste oplossing voor beide partijen, met advocaten is het ieder voor zich
  • Afspraken maken met mediation gaat sneller dan met advocaten
  • Een mediator is goedkoper dan een advocaat

Kortom: gaan jij en je partner scheiden? Kies dan altijd voor goede ondersteuning bij je scheiding in Eindhoven. Je kunt dan kiezen voor een advocaat of voor een mediator. Zeker wanneer jullie in goede overeenstemming uit elkaar gaan, adviseren wij mediation bij een scheiding in Eindhoven.