Welke buitenverf moet ik gebruiken?

Het is een klus die vaak uitgesteld wordt, maar toch erg belangrijk is voor de uitstraling van een woning: buiten verven. Door een nieuwe laag verf, of zelfs een hele nieuwe kleur, op uw buitenmuren aan te brengen lijkt uw woning weer als nieuw. Uw huis krijgt weer een mooi aanzicht. Maar welke verf gebruikt u hiervoor? Naast dat u moet kiezen uit de verschillende kleuren, is het ook belangrijk dat de verf tegen de verschillende weersomstandigheden bestand is. Aan het aanbod verfsoorten hoeft het niet te liggen. Het aanbod verfsoorten voor buiten is namelijk erg groot. Wilt u weten welke buitenverf u moet kopen? Lees snel verder.

Wat wilt u verven?

Wat wilt u precies verven? Wilt u alleen de buitenmuren van uw woning doen? Of gaat u ook voor uw tuinhuisje? Het is belangrijk dat u van tevoren de ondergrond vaststelt en dat u op basis daarvan op zoek gaat naar een bijpassende buitenverf. Ook jouw eisen zijn belangrijk bij het bepalen van een geschikte buitenverf. Wilt u een buitenverf van hoge kwaliteit, wat vaak duurder is, of wilt u liever een goedkopere verfsoort die enkel goed dekt?

Alkydverf als meest gebruikte verfsoort

De meest gebruikte verfsoort voor buiten is alkydverf. Deze verfsoort is tegen wind, regen en zon bestand, wat alkydverf een geschikte buitenverf maakt. De verf heeft een snelle droogtijd en is aan te passen in dikte. Ook is alkydverf met terpentine aangelengd, hierdoor heeft het een hele sterke geur en is de verf enkel buitenshuis te gebruiken.

Bepaal de glans met lakverf

Als eindlaag van het schilderwerk wordt vaak lakverf gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de verf zowel kras-, als stootvast is. Ook kun je hiermee verschillende variaties glans aanbrengen. Of u nu houdt van mat of hoogglans, met lakverf kunt u zelf de mate van glans bepalen. Hierdoor voldoet uw schilderwerk buiten volledig aan uw wensen. En dat is natuurlijk het belangrijkste. U wilt zelf lang plezier kunnen hebben wanneer u buitenverf gaat kopen.

Welke buitenverf gebruikt u thuis? Laat het ons weten via het contactformulier.