De lekkerste Italiaanse hapjes bij de borrel

De wintermaanden zijn weer aangebroken. De tijd van borrelen op het terras is weer even voorbij. We blijven massaal meer binnen om de kou te vermijden. Maar hoe zorgen we ervoor dat we het binnen ook gezellig houden? Door zelf een uitgebreide borrelplank te maken! We zijn voor u ter inspiratie in de Italiaanse keuken gedoken. Hier hebben we de lekkerste en simpelste Italiaanse hapjes uitgezocht voor een lekkere borrelplank. Wilt u ook de gezelligheid in huis halen? Lees snel verder!

Bruschetta met tomaat en basilicum

Die Italianen weten echt wat borrelen is. Ze pakken echt uit met hun borrelplank. De klassieker van de Italiaanse hapjes is de bruschetta met tomaat en basilicum. Op een typische Italiaanse borrelplank mag dit gerecht zeker niet ontbreken.

Crostini met pesto en prosciutto

Een crostini lijkt wel een beetje op de bruschetta. Het idee is hetzelfde. Een crostini is een geroosterd broodje met knoflook olie. U kunt hier zelf heerlijk op los gaan met verschillende soorten beleg. Onze aanrader? Pesto en prosciutto!

Gegrilde aubergine met mozzarella

Wat ook typisch Italiaans is bij een borrelplank zijn gegrilde groenten. U kunt hiervoor verschillende groenten nemen, zoals paprika of courgette. Onze persoonlijke favoriet is gegrilde aubergine. Dit is typisch voor de Italiaanse keuken. Serveer hier heerlijke gemarineerde mozzarella bij en u weet niet wat u proeft!

Antipasti hapjes

Wat ook echt niet mag ontbreken, zijn antipasti. De letterlijke betekenis van antipasti is ‘voor de maaltijd’. Het zijn dus Italiaanse aperitief hapjes. Hierbij kunt u denken aan verschillende soorten worstjes, kaasjes en natuurlijk de olijf. Ook tapanade mag niet ontbreken tussen de Italiaanse hapjes om stukjes brood of groente in te dippen.

Wat is uw favoriete Italiaanse gerecht voor op de borrelplank? Laat het ons weten via het contactformulier.