Overlast en gevaar door wespen

Zit je bij mooi weer net lekker in je tuin in Wageningen, iets te eten misschien, komen wespen je rust bederven. En als je niet oppast, word je misschien wel gestoken. Dit kan voor mensen met een allergie voor wespengif heel gevaarlijk zijn voor hun gezondheid. Eén wesp in je tuin kan gebeuren, maar heb je last van meerdere wespen of zelfs een hele zwerm, dan is het waarschijnlijk dat er in de buurt een nest zit. Wil je weten wat je moet doen als je een wesp tegenkomt en hoe je wespen moet bestrijden? Lees dan dit blog.

Beschadiging muren en daken

Wespen leven samen in nesten. Soms zitten er wel 6000 bij elkaar. Deze nesten zitten vaak op plekken met een smalle ingang, zoals in spouwmuren of onder daken. Je muren en daken kunnen beschadigd raken, wanneer wespen hier hun nest bouwen. Wees er daarom vroeg bij wanneer je ze wil bestrijden. Zo veroorzaken ze de minste schade en kunnen ze mogelijk eenvoudiger worden weggehaald.

Tips bij overlast door wespennest

Wespen zijn behoorlijk agressief. Wanneer je in de buurt van hun nest komt, voelen ze zich bedreigd en heb je een grote kans dat ze gaan steken. Houd je daarom aan deze tips:

  • Blijf uit de buurt van het wespennest
  • Probeer de wespen niet dood te slaan, daar worden ze agressief van
  • Blijven de wespen in je buurt, leg dan op een andere plek lokaas neer
  • Dicht de opening van een wespennest niet af, de wespen zoeken een andere uitgang
  • Schakel professionele wespenbestrijding in

Professionele wespenbestrijding in Wageningen

Heb je last van wespen? Verwijder het nest dan niet zelf, maar schakel professionele wespenbestrijding in Wageningen in. Zij kunnen een wespennest veilig en compleet verwijderen. Heb jij wel eens gebruik moeten maken van een professionele wespenbestrijder? Laat het ons weten via het contactformulier.