Optimaal gebruik van uw magazijn

Heeft u een goed lopend bedrijf en merkt u dat uw magazijn te klein wordt, dat u de orders niet op tijd uit het magazijn krijgt of dat de kosten in verhouding te hoog worden? Dan is het de hoogste tijd om een extra magazijn te bouwen of uw oude magazijn uit te breiden. Wij geven u in dit blog handige tips over hoe u uw magazijn optimaal kunt gebruiken en wat de voordelen zijn van een magazijnuitbreiding.

Vergroten van de dichtheid

Door de dichtheid van uw magazijn te vergroten kunt u optimaal gebruik maken van de ruimte die u heeft. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door niet in de breedte te werken, maar door uw spullen ook in de hoogte te stapelen. Maak handige stellingen aan waardoor u al uw ruimte optimaal kunt gebruiken.

Leveranciers dichtbij zoeken

Heeft u uw leveranciers ver weg wonen, bijvoorbeeld in Amerika of in Azië? Dan kunt u verwachten dat zij de spullen in een keer zullen versturen, om kosten te besparen. Met het gevolg dat uw magazijn in een keer helemaal vol staat. Dit kan onhandig zijn met de dagelijkse bezigheden in uw magazijn. Ga daarom eens op onderzoek uit of u ook leveranciers dichter bij huis kunt vinden. Zo kunt u ook kleinere bestellingen plaatsen en houdt u voldoende overzicht.

Analyseer uw voorraad

Voor een optimaal gebruik van uw magazijn, is het van belang dat u precies weet hoeveel voorraad u heeft én welke producten eventueel weg kunnen. Houd dus een scherpe blik op uw voorraad. Ook kunt u producten die niet meer verkopen wegdoen of aan het goede doel geven. Dit is natuurlijk geheel afhankelijk per product, regels en inkoopkosten.

Uitbreiding: laat een magazijn bouwen

U kunt bij ruimte tekort ook overwegen om een magazijn te laten bouwen. Op deze manier bent u in een klap af van uw ruimte tekort en kunt u het nieuwe magazijn helemaal naar wens laten bouwen. Houd vooral ook uw lange termijn doelen goed in de gaten en anticipeer hierop met de bouw van uw nieuwe magazijn.

Meer weten over magazijn bouwen?

Er is een wereld aan mogelijkheden om de opslagcapaciteit van uw magazijn te vergroten. Een extra of een nieuw magazijn laten bouwen is daarbij de snelste optie naar meer ruimte, maar houd er rekening mee dat dit een grote investering is. Houd goed oog op uw financiën en lange termijndoelen. Wilt u meer weten over een magazijn laten bouwen? Onze experts kunnen u hier alles over vertellen. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen via dit contactformulier.