Welke veiligheid biedt persoonsbeveiliging?

Het kabinet maakt 10 miljoen euro per jaar vrij voor de veiligheid van het lokale bestuur. Dat maakte minister Bruins Slot van Binnenlandse Zaken recentelijk bekend aan de Tweede Kamer. Het geld is onder meer bedoeld voor het beter beveiligen van woningen van raadsleden, wethouders en ambtenaren. De reden: “Lokale bestuurders zijn steeds vaker het slachtoffer van intimidatie, bedreiging en geweld. Een aanval op een raadslid, wethouder of burgemeester raakt ons allemaal”, zo meldt hij. “Het tast de kern van onze democratie aan.” Daarom gaan we in dit blog in op het fenomeen persoonsbeveiliging. Wat is het en wat levert het op?

Wanneer kiezen voor persoonsbeveiliging?

Er zijn veel uiteenlopende situaties die aanleiding kunnen zijn om te kiezen voor persoonsbeveiliging. Dat geldt niet alleen voor bestuurders. Iedereen loopt tegenwoordig het risico om slachtoffer te worden van bedreigingen of afpersing. Maar vooral bekende personen zoals artiesten, regeringsleiders of advocaten lopen meer risico’s. Wanneer iemand persoonlijke dreiging ervaart, is een persoonsbeveiliger inhuren het devies. Om de persoonlijke veiligheid, of de veiligheid van familie en vrienden te verzekeren is persoonsbeveiliging echt een veilig idee.

Wat doet de persoonsbeveiliger?

Een persoonsbeveiliger heeft de taak om personen te beveiligen. Hij of zij focust zich dus op het beschermen en beveiligen van personen. Hoe doet de persoonsbeveiliger dat? Onder andere door:

  • Proactief handelen om onveilige situaties te voorkomen
  • Het controleren van de persoonlijke omgeving op potentiĆ«le dreiging
  • Passend ingrijpen bij een mogelijke dreiging

De taken die een persoonsbeveiliger uitvoert verschilt per persoon en per situatie. Dit is geheel afhankelijk van het werk en/of functie van de te beveiligen persoon. Zo is het voor bestuurders met grote verantwoordelijkheden, en die grote risico’s lopen, verstandig om dag en nacht een persoonsbeveiliger in de nabijheid te hebben. Zeker in hun gevallen is het prettig te weten dat die persoonsbeveiliger altijd integer handelt en vertrouwelijk omgaat met overheidszaken en persoonlijke informatie.

Persoonsbeveiliging is een grote meerwaarde

Persoonsbeveiliging is een grote meerwaarde voor mensen die, om welke reden dan ook, niet helemaal veilig door het dagelijkse leven kunnen gaan. Dankzij de discrete en deskundige bescherming van een persoonsbeveiliger kunnen zij zich door het leven begeven zonder zelf de hele dag achterom te hoeven kijken.

Meer weten? Neem contact met ons op voor meer informatie over persoonsbeveiliging.