Altijd druk in beweging

Alle levende landwezens hebben behoefte aan frisse en schone lucht. Dit is dus niet alleen geldig voor mensen, maar ook voor honden. Honden zijn ontzettend actieve beesten, althans de meeste dan. Elke dag spelen, graven en kauwen ze. Al deze actieve ondernemingen kosten de hond veel energie, uw hond heeft dan ook echt behoefte aan voldoende frisse lucht, ook in de zomer.

Airco aan laten voor de hond

Wanneer u een airconditioner thuis in Oss heeft, kunt u zich weleens afvragen of u deze ook aan moet laten staan voor uw hond wanneer u niet thuis bent. Er gaan namelijk geruchten rond dat een airco helemaal niet gezond is voor huisdieren. Toch adviseren wij u om de airconditioner tijdens de zomer voor uw hond aan te laten staan.

Lichaamstemperatuur en hitte

Houd er goed rekening mee dat de lichaamstemperatuur van uw hond gemiddeld 3 tot 4 graden hoger ligt dan uw eigen lichaamstemperatuur. Heeft u het te warm? Dan ervaart de hond dit vaak als nog warmer. Een airco in Oss kan de temperatuur in huis aangenaam maken voor uw huisdieren.

Houden honden van airconditioning in Oss

Wanneer u zich in beeld dat uw hond alleen thuis zit in zijn bench tijdens een hittegolf, dan voelt u zich daar niet prettig bij. Deze ondraaglijke warmte is voor de tijd dat u weg bent een lijdensweg voor uw huisdier. Laat daarom uw airco aanstaan in de zomer zodra u, ook maar even, weg bent.

Airco in de auto

Wanneer u uw huisdier even alleen moet laten in een auto, kan de auto al snel te warm worden. U kunt in dit geval er beter voor kiezen om de hond met u mee te nemen, of de snelle boodschap later op de dag te doen, zodat uw hond niet alleen hoeft te blijven in de auto. Heeft u een airco in de auto dat aan kan blijven, dan moet u dit zeker doen.

Puppy’s en airco’s

Let er ook op dat de airco niet te enthousiast draait, een temperatuur lager dan 20 graden kan wel vervelende gevolgen hebben voor de hond. Zeker wanneer de hond nog een puppy is. Puppy’s kunnen door het opgroeien nog wat gevoeliger zijn voor kou en tocht in de ruimte waar ze verblijven. Houdt de puppy bench daarom op een redelijke afstand van de airco, wanneer deze aanstaat.

Meer weten over honden en airco’s in Oss?

Wilt u graag meer weten over honden en airconditioning? U kunt uw vragen altijd stellen in ons contactformulier. Voor een geschikte airco voor uw en uw hond kijkt u op deze website over airco in Oss. Wij helpen u graag verder!