Allergieën en airconditioning

Airconditioning en hooikoorts

Een groot deel van de Nederlanders is ermee bekend: hooikoorts. Hooikoorts ontstaat wanneer je allergisch bent voor bijvoorbeeld boompollen, gras en/of pollen van onkruid. In de lente beginnen deze pollen de beplanting te verlaten en zweven ze door de lucht. Zeker wanneer je hier niet goed tegen kan, kun je hier veel last van krijgen. In dit blog vertellen wij jou wat een airconditioning voor jou kan betekenen.

Nadelen van hooikoorts

Hooikoorts kan erg vervelend zijn. Zo kun je last hebben van een verstopte neus en niesbuien tijdens het voorjaar en in de zomer. Dit kan ervoor zorgen dat je het liefst binnen blijft wanneer jouw vrienden een terrasje pakken of dat je rode, tranende ogen krijgt tijdens een fietstocht. Gelukkig ben je niet alleen! En er zijn een aantal manieren om de hooikoorts te verminderen. Een hiervan is het aanschaffen van een airco voor binnenshuis.

Airco en allergieën

Ongeveer 1 op de 8 mensen in Europa lijkt te lijden aan graspollen- of boompollenallergie. De allergische klachten aan de luchtwegen worden veroorzaakt door een reactie van het immuunsysteem na het inademen van stuifmeel uit de lucht. Met een airco in huis kun je het aantal pollen in jouw woning drastisch verminderen. Zo heb jij in ieder geval in huis geen last van die vervelende klachten. Ook kun je na een tijdje buiten zijn geweest even heerlijk binnen tot rust komen zonder last te hebben van je neus of ogen.

Airco zorgt voor schoon lucht

Een airco in huis filtert de lucht, zodat vervelende pollen in de airco achterblijven en schone lucht wordt uitgeblazen. Let er wel op dat je de filter van de airco regelmatig vervangt. Een filter die te lang in de airco zit kan de allergische reacties juist verhogen. Een goed onderhouden airco is dus belangrijk om van vervelende klachten binnenshuis af te komen.

Meer weten over allergieën en airconditioning?

Een airconditioning kan een echte toevoeging zijn aan uw woning. Naast dat een airconditioning jouw allergieën verlaagd, zorgt het ook voor koelte in de hete zomerdagen. Wil je graag meer weten over allergieën en airconditioning? Laat dan jouw vragen achter in dit contactformulier.