Een bril en keratoconus

Lenzen en bril afwisselen

Veel patiënten met keratoconus hebben de behoefte aan zowel een bril als lenzen. Zeker wanneer u even geen zin heeft in lenzen op uw ogen, is het fijn om de twee producten te kunnen afwisselen met elkaar. Het komt bij iedereen wel eens voor dat zij even tijdelijk intolerantie hebben voor lenzen, een bril is dus onmisbaar om goed te kunnen zien in het dagelijks leven. Maar wat is er nu zo speciaal aan een keratoconus bril? Wij vertellen het u in dit blog.

De bril voor keratoconus

Met het dragen van een speciale bril neemt het comfort van de contactlenzen toe. Ook neemt het korter dragen van contactlenzen het risico van complicaties af. De keratoconus brillen zijn verkrijgbaar met zowel min- als plusglazen en cilindrische brillenglazen, wat de correctie van keratoconus bevordert. Deze glazen zijn dus bedoeld voor de correctie van bijziendheid, verziendheid en astigmatisme.

Voordelen van een bril voor patiënten

Uit onderzoek blijkt dat een nieuw keratoconus brillenglas in 71% van de metingen een beter resultaat geeft dan een gewoon brillenglas. Met deze keratoconus glazen verbetert u niet alleen de visus, maar vooral ook de subjectieve waardering van de hoeveelheid waargenomen schaduw- en dubbelbeelden. Tegenwoordig zijn er nieuwe mogelijkheden om met een bril betere correcties te realiseren voor mensen met keratoconus.

Een bril is onmisbaar

Wist u dat uit de metingen voor een nieuwe keratoconus bril ⅔ van de personen een bril als voldoende corrigerend ervaarde? Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat contactlenzen keratoconus beter corrigeren dan een bril, maar een bril is onmisbaar wanneer u even voor een bepaalde tijd geen lenzen wilt dragen.

Meer weten over een bril voor keratoconus?

Lijkt het u ook fijn om een
bril te hebben voor uw keratoconus klachten, zodat u dit met uw lenzen kunt afwisselen wanneer u dat wilt? Zo verbetert u het comfort van uw ogen, wat belangrijk is voor een fijn alledaags leven. Bij vragen of voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen via dit contactformulier. Wij staan voor u klaar!