Redenen om heftruck opleidingen te volgen

Veilig rijden met een heftruck

Werk jij regelmatig met een heftruck? Dan is het aan te raden om een heftruckcertificaat te behalen. Dit kun je doen door heftruck opleidingen te volgen. Heftruck opleidingen behandelen de specifieke deskundigheid en rijvaardigheid die je nodig hebt om veilig met een heftruck te kunnen rijden. Dit is niet alleen belangrijk voor jou zelf, maar ook voor de mensen om je heen. De Arbowet stelt niet voor niets dat er een specifieke deskundigheid nodig is om heftruck te kunnen rijden. Je kunt er ongevallen mee voorkomen. En er zijn nog een aantal redenen voor het volgen van heftruck opleidingen. Benieuwd wat deze zijn? Lees dan snel verder.

Wat leer je?

Als je heftruck opleidingen gaat volgen, zul je een aantal vaardigheden leren die nodig zijn om veilig met de heftruck te kunnen rijden. Als je een heftruck opleiding succesvol afrondt, krijg je er een certificaat voor waarmee je kunt aantonen dat je deze vaardigheden beheerst. Behaal je een heftruckcertificaat? Dan kun je:

  • Veilige werkmethoden hanteren
  • Efficiënt omgaan met een heftruck
  • Inzicht krijgen in risico’s en gevolgschade
  • Kennis over het voorkomen van schade en ongevallen
  • Herkennen van gevaren

Voordelen van heftruck opleidingen volgen

Wettelijk gezien is het niet verplicht om een heftruckcertificaat op zak te hebben als je een heftruck bestuurt. Maar de Arbowet eist wel dat je over specifieke deskundigheid beschikt. Je kunt dus beter wel heftruck opleidingen volgen als je regelmatig met heftrucks werkt. Een aantal voordelen hiervan zijn:

  • Ongelukken en incidenten kunnen voorkomen worden
  • Je bent beter inzetbaar
  • Je hebt meer controle over de heftruck
  • Je kunt veiliger en efficiënter werken
  • Je voldoet aan alle veiligheidseisen van zowel de Arbowet als die van verzekeraars

Redenen genoeg dus om heftruck opleidingen te volgen. Wil je hier meer over weten? Laat een bericht achter via het contactformulier.