Voer voor uw hamster kopen

Wanneer jij jouw eerste hamstertje hebt gekocht kun je waarschijnlijk niet stoppen met naar hem te kijken. Maar toch moet jij ook even goed onderzoek doen naar hoe ze leven en welke voeding ze nodig hebben. Voeding is namelijk erg belangrijk voor de gezondheid van jouw hamster. Zorg er dus voor dat hij of zij voldoende gevarieerd te eten krijgt. In dit blog gaan wij jou hierbij helpen.

Wat heeft een hamster nodig aan eten?

Hamsters zijn echte zaadeters. De voeding bestaat dan ook voornamelijk uit zaden en wordt aangevuld met plantaardige voeding in de vorm van kruiden. Naast zaden eten hamsters ook dierlijke eiwitten. Deze kun je bijvoorbeeld kopen in de vorm van gedroogde insecten. Zorg er dus voor dat jij hamstervoer koopt dat al deze ingrediënten bevat.

Russische dwerghamster en Syrische hamster

Zoals je waarschijnlijk al wist, zijn er verschillende soorten hamsters op de wereld. Een kleine selectie hieruit zijn de twee meest voorkomende: de Russische dwerghamster en de Syrische hamster. De Syrische hamster staat ook wel bekend als goudhamster en is de grootste hamster die je kunt krijgen in de dierenwinkel. Deze grotere dieren zijn het meest geschikt voor kinderen vanwege hun formaat. Maar is de voeding van beide dan ook hetzelfde? Bijna!

Meest voorkomend voer

Elk type hamster heeft net een ander dieet. Toch lijken ze wel veel op elkaar. Maar wanneer jij het beste wil voor jouw kleine vriend, dan is het verstandig om goed onderzoek te doen naar wat hij of zij echt nodig heeft aan voeding. De meest voorkomende voeding voor hamsters zijn: groenvoer, fruit, gedroogde insecten, hooi en hoogwaardig droogvoer.

Hamsters en voer

Heb jij een hamster en wil je weten wat hij of zij nodig heeft? Wij hebben een lijst voor jou opgesteld:

  • Russische dwerghamster: zaden, grassen en kruiden, insecten
  • Syrische hamster: zaden, granen en insecten
  • Roborovski dwerghamster: zaden, heel weinig dierlijk voedsel
  • Campbelli dwerghamster: zaden, grassen en kruiden, insecten
  • Chinese dwerghamster: zaden en geen grassen of kruiden

Meer weten over hamstervoer kopen?

Wil je graag meer informatie over hamsters en welke voeding deze dieren eten? Wij informeren je graag. We vertellen je dan ook waar je uitstekend hamstervoer kunt kopen. Heb je nog vragen naar aanleiding van dit blog? Stel je vragen gerust via ons contactformulier.