Inlezen voordat je glazen schuifwand aanschaft

Ga jij een nieuwe glazen schuifwand aanschaffen? Dan is het belangrijk om je goed in te lezen over dit onderwerp. Het is namelijk van belang om een aantal praktische dingen van tevoren te weten. Hiermee voorkom je dat je een verkeerde bestelling neemt. In dit blog helpen wij jou op weg om de juiste keuzes te maken, betreft glazen schuifwanden.

Voorkom grote overlap in schuifdeuren

Heb je een mooie schuifwand op het oog? Ga dan van te voren op onderzoek uit, welk type railsysteem je nodig hebt. Er is een mogelijkheid om bij een diepte van 3 meter een 3-railsysteem aan te schaffen plus een extra staander. Bij een 4 meter diepe overkapping kies je voor een 4-railsysteem plus een extra staander. Zorg ervoor dat er zo min mogelijk overlap is tussen de glazen schuifdeuren. Dit zorgt voor een nette afwerking.

Meet afstanden zorgvuldig

Meet voordat je een systeem voor jouw glazen schuifwand kiest eerst de breedte van de opening op. Deze breedte wordt gemeten van staander tot staander. Door van te voren de afstanden goed op te meten, weet je uit welke mogelijkheden je kan kiezen en voorkom je een te grote overlap tussen de glasplaten.

De hoogtemaat kiezen

De glazen schuifwand is in verschillende hoogte maten verkrijgbaar. Afhankelijk van de ruimte die jij wilt vullen, kies je een maat die past. Maar waar moet je dan rekening mee houden? Om de juiste hoogtemaat te bepalen, meet je de ruimte van de onderzijde van de goot tot aan de bovenzijde van de funderingskoker. Binnen deze ruimte valt dus ook de onderrail, bovengeleider en het glasprofiel. Let er op dat er een speling van 20 mm mogelijk is, zowel boven als beneden. Als voorbeeld: wanneer je een hoogtemaat van 2095 mm meet, dan kun je kiezen voor een systeem van 2100 mm.

Meer weten over glazen schuifwanden?

Wil je graag meer weten over de keuzes die je kan maken bij het aanschaffen van een een glazen schuifwand op maat? Dan kun je ook altijd