Huidproblemen in de herfst

Heb je tijdens de herfst wel eens last van huidproblemen? Dit kan erg vervelend zijn, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om deze huidproblemen aan te pakken. Een gezonde huid is nodig om je goed te voelen. Wees daarom voorzichtig en lees dit blog goed door om eventuele huidproblemen in de herfst te verminderen.

Huidklachten in de herfst

Wanneer je al huidklachten hebt zoals eczeem of psoriasis, dan kan dit tijdens de herfst verergeren. Hoe dit komt? Wij leggen het je graag uit. Tijdens de zomer heeft jouw huid het flink te verduren gekregen dankzij de zon. Ook wanneer jij je iedere dag hebt ingesmeerd met zonnebrandcrème, was dit alsnog onvoldoende voor complete bescherming.

Door overmatige UV straling wordt er gezorgd voor een overmatige productie van vrije radicalen in de huid, waardoor jouw voorraad aan antioxidanten redelijk is opgegaan. Andere factoren die slecht zijn voor de huid zijn: zon, zee, chloor water en airco. Een beschadigde huid laat makkelijker bacteriën en virussen door, wat zorgt voor een drogere huid en grotere klachten zoals eczeem en psoriasis.

Bescherm de huid met gezichtscreme

Ben je benieuwd wat je moet doen om jouw huid weer rust te gunnen in de herfst? Wij vertellen het je graag. In de herfst krijgt je huid te maken met koude wind, regen, warmte van de verwarming en dat kan allemaal zorgen voor allerlei vervelende gevolgen. Denk hierbij aan scheurtjes, rode vlekjes, schilfertjes en barstjes in de huid. Gebruik daarom voldoende gezichtscrème die de huid goed voedt en hydrateert. Voor een extra boost gebruik je een serum onder de crème.

Douche niet te heet of te lang

Een andere tip die wij je graag willen meegeven is om niet te lang te warm te douchen. Dit kan namelijk een slecht effect hebben op je droge huid. Na een lange koude dag is een warme douche of bad natuurlijk heerlijk. Het nadeel van dit hete water is dat het de natuurlijke vetten en vochtvasthoudende stoffen aan jouw huid onttrekt. Verkort je douchetijd of probeer genoegen te nemen met wat koeler water om jouw huid te beschermen.

Drink voldoende water

Water van binnenuit is erg belangrijk voor een gezonde huid. Wees je daarom bewust om elke dag genoeg water te drinken. Drankjes zoals alcohol of koffie kunnen juist weer een nadelig effect hebben. Ga daarom voor water, hoe saai dit misschien ook lijkt. Drink af en toe een extra glas water om jouw huid gezond te houden.

Meer tips voor een gezonde huid in de herfst?

Als laatste tip geven wij jou mee om je huid voldoende in te smeren met een rijke bodybutter of bodycreme. Geef extra aandacht aan de drogere delen van je huid zoals: scheenbenen, knieën en ellebogen. Voor de beste behandelingen, advies en meer ga je naar deze huidkliniek in Amsterdam. Wil je graag meer weten over hoe jij je huid verzorgt in de herfst? Stuur dan jouw vragen naar ons via dit contactformulier.