Voegen reinigen

Voegen reinigen

Heb jij een mooie vloer, maar wordt het hoog tijd om de voegen te reinigen? Wij geven jou in dit blog graag advies over hoe je dit aan moet pakken. Door jouw voegen goed te onderhouden gaan jouw tegels nog jaren mee! En daarnaast staan schone voegen natuurlijk ook gewoon veel mooier dan wanneer deze vies zijn. Lees dit blog nu snel verder en kom erachter hoe wij de voegen goed reinigen.

Gebruik het juiste onderhoudsmiddel

Eén van de dingen waar je goed voor moet oppassen, is verkeerd onderhoud. Doffe plekken, vlekken en vuile voegen kunnen ontstaan als gevolg van verkeerd onderhoud. Goed onderhoud begint bij het aanschaffen van het juiste onderhoudsmiddel. Let er goed op voor welk type tegel dit onderhoudsmiddel bedoelt is. Dankzij de juiste onderhoudsmiddelen zorg je ervoor dat de poriën van de steen beschermd worden tegen indringend vuil. Doordat er geen vuil in de poriën kan komen te zitten, zul je ook geen vervelende plekken gaan zien. Beschermde poriën betekent dat het schoonmaken makkelijker wordt. Wij geven je graag nog meer tips.

Gevolgen verkeerde schoonmaakproducten

Veel typen natuursteen zijn vrij poreus, dit betekend dat het gevoelig is voor water en dus snel vlekken kan laten zien. Gelukkig is dit goed te voorkomen. Let er tijdens het schoonmaken op dat je de juiste schoonmaakmiddelen gebruikt en dat je het zeep vervolgens goed afspoelt. Met de verkeerde schoonmaakproducten kunnen er ernstige doffe plekken en een vettige laag op jouw mooie natuursteen achterblijven. Wees dus voorzichtig en vraag bij twijfel om advies.

Handige schoonmaakproducten

Welke schoonmaakproducten heb je dan wel nodig voor jouw vloer? Wij raden schoonmaakmiddelen aan die een ph-waarde hebben van 7 of hoger. Deze schoonmaakproducten zijn niet te zuur en zullen daardoor geen vervelende vlekken op jouw natuursteen achterlaten. De producten die je moet vermijden zijn: schoonmaakazijn, anti-kalk en producten die citroenzuur bevatten. Vreemde kleuren of vlekken gezien? Schakel dan experts in om dit probleem voor jou op te lossen. Zij weten precies welke techniek zij moeten toepassen om jouw natuursteen weer te laten stralen!

Meer weten over voegen reinigen?

Heb je veel last van vieze voegen, maar ben je bang om jouw natuursteen vloer aan te tasten? Huur dan de expertise van deskundigen in. Zij weten wat ze moeten doen om de voegen mooi schoon te krijgen zonder jouw vloer aan te tasten. Wil je graag meer weten over dit onderwerp? Zet jouw vragen dan vandaag nog in dit contactformulier. Wij helpen je graag verder!