Krapte op de arbeidsmarkt

Tegenwoordig hoor je het veel in het nieuws dat er een grote krapte op de arbeidsmarkt is. Dit is voornamelijk te voelen in de horeca. De hoeveelheid vacatures blijft maar groeien en dankzij deze concurrentie kan het lastig zijn om de juiste mensen binnen te halen voor jouw bedrijf. In ernstige gevallen moeten sommige horecabedrijven hun zaak tijdelijk sluiten. Maar hoe kun je dit voorkomen? Wij vertellen het je in dit blog, lees dus snel verder!

Vacaturetekst en titel

Een van de belangrijkste tips die wij jou meegeven is om goed te kijken of de titel en tekst optimaal zijn. Kijk dus kritisch naar de vacaturetekst. Een goede kandidaat laat zich niet makkelijk overtuigen. Houdt de tekst en vacature kort en bondig, dit heeft te maken met het feit dat vacatures vaak via de mobiel worden bekeken. Kijk goed wat je echt van de werknemer wil, maak de tekst persoonlijk, uniek en specifiek. Vertel ook wat jullie als bedrijf te bieden hebben. Een salarisindicatie speelt hierbij een belangrijke rol. Ook is de tone of voice belangrijk. Wees dus niet te formeel, maar ook niet te informeel.

Eigen netwerk gebruiken

Kijk ook goed naar jouw eigen netwerk. Het succesvol vinden van personeel wordt vaak via deze route gedaan. Je kunt bijvoorbeeld een vacature op LinkedIn plaatsen en door medewerkers laten delen. Wat ook vaak wordt gedaan is het opbouwen van e-mailadressen van potentiƫle sollicitanten. De kans is groot dat jouw ideale kandidaat zelf niet op zoek is naar een baan, ga daarom zelf actief op zoek.

Val op met wat het bedrijf te bieden heeft

Wanneer jij een vacature schrijft, is het belangrijk om antwoord op deze vraag te kunnen geven: waarom zou de sollicitant voor mijn bedrijf kiezen? Wees dus heel duidelijk wat jij de werknemer allemaal te bieden hebt. Dit is van groot belang vanwege de schaarste op de arbeidsmarkt. Andere horeca plekken zijn jouw concurrenten. Vertel bijvoorbeeld over de super leuke vrijdagmiddagborrels, de opleidingsmogelijkheden of die extra vakantiedagen. Verdiep je goed in de doelgroep om erachter te komen wat jouw doelgroep graag wil horen.

Meer weten over kandidaten vinden?

Wil je graag meer tips over hoe jij het beste de ideale kandidaat voor jouw vacature kan vinden? Een goed uitzendbureau kan jou hierbij helpen. Voor meer informatie of bij vragen kun je ons altijd bereiken via dit contactformulier. Wij beantwoorden jouw zo snel mogelijk.