Tips voor het voorkomen van lekkage

Om grote ergernissen en kosten voor te zijn!

Wie de trotse bezitter is van een eigen huis, weet dat dat ook enig onderhoud met zich meebrengt. Een eigen huis kost u jaarlijks best wel wat geld. Niets menselijks is uw vreemd als u die kosten zo laag mogelijk wilt houden. Een grote nachtmerrie die bij een huiseigenaar flink in de papieren kan lopen, is het opsporen en verhelpen van een lekkage! In dit blog geven we u tips hoe in een vroegtijdig stadium lekkage, kosten en ergernissen kunt voorkomen.

Dak inspecteren

Laat jaarlijks het dak van uw woning inspecteren om te zien of de dakpannen nog recht liggen, de dakbedekking van platte daken nog strak ligt en/of er geen losse naden zijn. Een daklekkage kan grote gevolgen hebben.

Bomen rond uw huis controleren

Heeft u bomen rond uw woning? Verwijder overhangende takken of vraag de eigenaar van de bomen de overhangende takken te verwijderen, zodat de takken geen schade aan uw dak of woning kunnen veroorzaken.

Controleer dakgoten

Bladeren en vuil verstoppen en verzwaren uw dakgoten. Hierdoor kunnen scheurtjes in de naden ontstaan, met lekkage als gevolg. Ook kan de afvoer verstopt raken. Maak daarom na een paar droge dagen in het najaar uw dakgoten schoon en controleer ze op scheurtjes.

Kitnaden en voegen

Lekkage in de badkamer of keuken opsporen? Kitnaden en voegen zijn vaak de grote boosdoener. Kitnaden en voegen die niet goed meer hechten, gaan lekken. De lekkage uit de badkamer kan doorsijpelen naar het plafond van de kamer eronder. Check dus regelmatig de kitnaden en voegen in huis.

Doucheputje en toiletafvoer

Kijk bij het controleren van het voegwerk en de kitnaden ook naar de voegen en de kitnaden rondom het doucheputje. Scheuren in het voegwerk en de kitnaden veroorzaken ook rondom het doucheputje lekkage. Merkt u dat uw toilet niet meer zo goed doorspoelt. Wellicht zit er dan verstopping aan te komen. Laat dan voor de zekerheid een professioneel bedrijf kijken of uw toilet ontstoppen nodig is.

Wees voorzichtig met chemische ontstoppers

Verstopping in de gootsteen of het doucheputje? Pas op met chemische ontstoppers. Sommige ontstoppers zijn zo agressief dat ze lekkage veroorzaken. En lekkage voorkomen was nu net de reden voor dit blog!!

Meer informatieve blogs over wonen en interieur leest op deze pagina.

Welke covid test wordt er gebruikt?

Verschillende soorten covid test

Testen, testen, testen. Dat is de boodschap die we veel horen van de overheid. Er zijn verschillende soorten coronatesten op de markt. Maar welke covid test wordt er nu eigenlijk gebruikt wanneer u zich laat testen? Welke soorten covid test zijn er? En welke is het meest effectief? In dit blog vertellen we meer over de verschillende soorten covid test.

De PCR-test

Wanneer u zich laat testen in de teststraat, gebeurt dat met de zogenaamde PCR-test. PCR staat voor polymerase chain reaction. Met een wattenstaafje wordt een uitstrijkje genomen van het slijm uit de neus en de keel. Dit uitstrijkje wordt vervolgens naar een laboratorium gestuurd, waar de daadwerkelijke test uitgevoerd wordt. In het laboratorium wordt gekeken of het coronavirus in het slijm aanwezig is. Omdat de PCR-test in een lab uitgevoerd moet worden, duurt het even voordat u het resultaat van de test krijgt.

Een corona sneltest

Naast de PCR-test is er ook de corona sneltest op de markt. De sneltest werkt in principe op dezelfde manier als de PCR-test. Er wordt ook met een wattenstaafje een uitstrijkje genomen van het slijm in de neus en keel. In tegenstelling tot de PCR-test hoeft dit uitstrijkje niet naar het lab gestuurd te worden. Het wattenstaafje wordt in een vloeistof gedompeld. Dit wordt vervolgens op een teststrip gedruppeld. Na 15 tot 20 minuten is het resultaat van de test te zien.

Testen met een blaastest

Er werd enige tijd gesproken over de mogelijkheden van het testen door middel van een blaastest. Op het moment wordt deze test echter niet gebruikt. Na uitvoerig testen bleek namelijk dat de blaastest niet betrouwbaar was. Er werden teveel ‘false negatives’ gevonden, mensen die wel besmet waren kregen een negatief resultaat. In de toekomst zou het echter kunnen dat deze test weer gebruikt wordt, maar dat is nu nog niet het geval.

Welke covid test is het meest effectief?

De gebruikte covid testen zijn dus de PCR-test en de sneltest (waarvan verschillende merken te koop zijn). Welke covid test is het meest effectief? De PCR-test is het meest effectief. De sneltest kan een negatief resultaat geven terwijl u het virus wel heeft. Echter bent u, op het moment dat u de sneltest neem, niet besmettelijk wanneer u een negatief resultaat krijgt. U kunt dan wel nog besmettelijk worden.

Het verschil tussen een gewone taxi en Uber

Wat is het verschil tussen een taxi en Uber?

Het is een veelbesproken onderwerp: de gewone taxi versus de Uber. Maar wat is nu eigenlijk het verschil? Hoe maak je een keuze tussen de twee? Door velen wordt er gedacht dat de gewone taxi overbodig aan het raken is, omdat deze vaak duurder zijn dan een ritje met een Uber. Dit klopt echter niet. Wij geven je 3 redenen om voor een normale taxi te kiezen.

Taxi’s zijn vaak luxer

Maak je gebruik van een taxi? Dan weet je zeker dat je een goede en luxe wagen krijgt. Bij een Uber weet je van tevoren niet wat je gaat aantreffen. Ubers zijn namelijk vaak auto’s die ook dagelijks door de bestuurder worden gebruikt om boodschappen te doen en de kinderen van school op te halen. Een taxi is altijd schoon en fris. Om deze reden zou je kunnen zeggen dat het reizen in een taxi comfortabeler is dan het reizen in en Uber.

De taxi komt altijd op tijd

Een taxi chauffeur komt altijd op tijd. Je hebt namelijk een vaste tijd afgesproken met het bedrijf. We horen regelmatig dat een Uber te laat is, of nog vervelender, dat de chauffeur helemaal niet is komen opdagen. Dit is natuurlijk erg onprettig wanneer je plannen hebt en klaar staat om te vertrekken. Op een taxi chauffeur kun je vertrouwen.

Taxi chauffeur kennen hun vakgebied

Daarnaast weet de taxi chauffeur wat hij doet. De chauffeurs hebben vaak jarenlange ervaring met verschillende wegen en het rijden in bepaalde steden. Ze kennen de weg en weten waar regelmatig files zijn. Bij een Uber is dit vaak niet het geval. Het zou je maar gebeuren dat de Uber chauffeur de weg niet kent en je daardoor later aankomt op je bestemming. Door het nemen van een taxi ben je verzekerd van een goede rit.

Vond je dit een leuk blog om te lezen? Lees dan ook eens onze andere blogs.

Een tijdloos badkamer interieur bouw je zo

Neutraal en toch gewaagd

Je badkamer interieur is een belangrijk element in je woning. Het is één van de eerste plekken waar je je elke dag bevindt. Maar het is ook een ruimte waar je bezoek bijvoorbeeld geregeld is. Ga daarom voor een tijdloos interieur die klasse uitstraalt. Dat bereik je al snel door trendy metalen als klassiek en landelijk deurbeslag te combineren met zacht textiel als handdoeken en douchegordijnen. Het effect zal je verbazen! Lees hier meer over het creëren van een tijdloos badkamer interieur.

Kies voor neutrale betegeling

Het vervangen van tegels is geen probleem, maar het verwijderen van de toiletten en douchekoppen eromheen kan lastig zijn. Om nog maar te zwijgen van het stof dat moet worden verwijderd. Hoewel tegels met een patroon er geweldig uitzien in de badkamer, zullen ook deze stijlen na verloop van tijd verouderen en dateren. Neutrale tegels in zachte kleuren zijn over het algemeen een veiligere keuze op de langere termijn.

Gebruik trendy textiel

Niets is zo eenvoudig te vervangen als handdoeken en douchegordijnen. Pas trendy patronen en kleuren toe met textiel in plaats van vaste elementen zoals tegels. Als je echt een muur met patronen wilt, overweeg dan om een sjabloon met verf aan te brengen.
Verf is gemakkelijk aan te passen. Kies daarom eens een gewaagde kleur voor je muren. Als je het beu bent, kun je het gewoon opnieuw schilderen!

Ga voor natuursteen

Als het binnen je budget past, voegt natuursteen een kwaliteitsniveau toe aan je interieur waar je jarenlang plezier van zult hebben. Weinig budget? Overweeg natuursteen voor een kleinere ruimte, zoals de vloeren of gewoon accenten in de douche. Je zult versteld staan van het effect dat natuursteen heeft op de uitstraling van je badkamer!

Een keuze kunnen maken? Laat ons weten hoe jij je badkamer inricht via het contactformulier!

Terrazzo vloer? Zorg voor goed onderhoud!

Onderhoud en renoveren van terrazzo voor leven lang plezier

Een terrazzo vloer is natuurlijk een toonbeeld van modern en klassiek in één. Het is een echte blikvanger in elk pand. Of dat nu uw woning is, of een bedrijfspand dat u bezoekt; het is moeilijk om niet bewonderend naar een terrazzo vloer te kijken. Heeft u zelf een terrazzo vloer? Daar bent u waarschijnlijk erg trots op! Dan doet u er verstandig aan om deze schitterende vloer met enig respect te behandelen. Dat doet u uiteraard met speciaal terrazzo onderhoud door een echte vloerspecialist. Dan weet u zeker dat u dat trotse gevoel uw leven lang kunt behouden.

Onderhoud van uw terrazzo vloer

Een doekje, een dweiltje, een stofzuiger: ze helpen allemaal om uw terrazzo vloer schoon en mooi te houden. Maar dat is wel voor de korte termijn. Door het gebruik van de vloer en ook door de tand des tijds komt er natuurlijk wel een keer sleet op uw vloer. Dat is minder fraai om te zien, maar het moet toch ook een geruststelling zijn te weten dat u daar altijd iets aan kunt laten doen. ‘Groot onderhoud’ van uw terrazzo vloer kunt u laten uitvoeren door een echte vloerspecialist, die heeft het materiaal en de kennis in huis om dat groot onderhoud naar behoren uit te voeren.

Vloer renoveren

Is uw terrazzo vloer in de loop der jaren echt beschadigd geraakt? Dan is er geen man overboord! De natuursteen vloerspecialist kan uw terrazzo vloer ook prima voor u repareren en renoveren. Het laten schuren, afslijpen, polijsten, kristalliseren of impregneren van uw terrazzo vloer doet wonderen. Neem dat maar van ons aan. Bij More Motion hebben wij er goede ervaringen mee!

Wat zijn uw ervaringen met vloerrenovatie? Wij horen het graag van u. Stuur uw bericht naar het contactformulier van onze website.

Tips voor houten overkapping beitsen

Zo oogt uw overkapping altijd als nieuw

Is uw houten overkapping aan een opfrisbeurt toe? Door uw overkapping te beitsen ziet deze er gegarandeerd weer als nieuw uit. Bovendien biedt beits zeer goede bescherming tegen alle weersinvloeden. Bij More Motion geven we u tips voor waarop u moet letten bij het beitsen van een overkapping.

Waarom uw houten overkapping beitsen?

Waarom moet u een houten overkapping beitsen? Een dekkende beits heeft een geringe laagdikte. Dit wil zeggen dat het oppervlak goed beschermd is, maar dat het de nerfstructuur toch niet volledig opvult. De nerfstructuur blijft dus nog zichtbaar en laat zien dat uw overkapping van hout is.

Transparante beits of dekkende beits?

U kunt kiezen voor een transparante beits waarbij de hout- of nerfstructuur zichtbaar blijft, of u kunt kiezen voor een dekkende beits waarmee u uw overkapping een dekkende kleur geeft. Hoe dekkender de beits, hoe beter de bescherming tegen uv-licht. Met transparante beits kan uw overkapping toch vergrijzen en verweren door het zonlicht.

Voorbereiden van het beitsen van uw overkapping

Het beitsen van uw overkapping moet u goed voorbereiden. Zorg dat de ondergrond schoon en stofvrij is. Ook moet uw overkapping volledig droog zijn voordat u kunt gaan beitsen. En dek de bodem rond de overkapping af met een afdekzeil of grondzeil.

Beginnen met beitsen

Voor het beitsen van uw houten overkapping heeft u een brede borstel met lange haren nodig. Roer de beits voor en tijdens gebruik zo nu en dan goed door. Breng een eerste laag beits aan met de langharige borstel. Strijk voor een egaal resultaat een laatste keer in de richting van de houtnerf. Als de eerste laag droog is, kunt u op dezelfde manier een tweede laag beits aanbrengen.
Heeft u ervaring met het beitsen of lakken van een houten overkapping. Wij horen graag wat u het beste vindt om te doen. Stuur uw bericht naar More Motion via het contactformulier hier op de site.

Wat zijn de voordelen van all-in laminaat pakketten?

Kies voor all-in service

Het leggen van een nieuwe vloer kost ontzettend veel moeite en tijd? Niets is minder waar met een all-in laminaat pakket. Hierin zit natuurlijk alles wat er nodig is om een vloer te leggen, maar het is ook gecombineerd met een legservice. U hoeft er dus helemaal niets voor te doen. In dit blog vertellen we meer over dit pakket.

Een compleet pakket

In het all-in laminaat pakket zit alles wat er nodig is om een mooie vloer te realiseren:

  • natuurlijk zit de gekozen vloer in het pakket
  • een ondervloer van 2mm
  • plakplinten die bij de vloer passen
  • een legservice waarbij de vloer netjes, snel en vakkundig gelegd wordt
  • het transport

Volledige service

Normaal gesproken komen er bij het kopen van een nieuwe vloer flink wat onverwachte kosten kijken. Zo betaalt u voor het laminaat, maar moet u daarna ook nog plinten en een ondervloer kopen. Wilt u het leggen van de vloer aan een specialist overlaten? Dan komen daar ook weer extra kosten bij kijken. Bovendien zijn er bedrijven die zelfs een extra bedrag vragen om de vloer bij u te bezorgen. Met een all-in pakket bent u vanaf het eerste moment verzekerd van een vaste prijs.

Stap voor stap plan

Wanneer u kiest voor het all-in laminaat pakket, gaat dat volgens de volgende stappen:

  1. De specialist komt bij u langs om de situatie te bekijken
  2. De ruimte wordt opgemeten en er wordt een vrijblijvende offerte opgesteld
  3. De vloer wordt bezorgd en vakkundig gelegd
  4. Na afloop wordt de ruimte netjes opgeleverd
  5. U heeft garantie op de vloer, van 15 tot 25 jaar, afhankelijk van de situatie

Kiest u ook voor een all-in laminaat pakket? Neem contact op en laat ons weten hoe u het ervaren heeft!

Een tatoeage verwijderen in Amsterdam? Dit moet u weten

Een tattoo laseren in Amsterdam

Een tatoeage laten verwijderen waar u spijt van heeft? Misschien heeft u wel de naam van een ex-geliefde op uw lichaam, of permanente make-up die toch niet zo mooi staat. Waar er vroeger geen andere optie was dan ermee leren leven, bestaat er tegenwoordig een oplossing. Door middel van een laserbehandeling bent u snel af van een ongelukkige tatoeage! In dit blog vertellen wij wat u moet weten over een tattoo laseren in Amsterdam

Hoe werkt het?

Vaak heeft u vooraf een intake om te bespreken hoeveel laserbehandelingen u nodig heeft. Tijdens een laserbehandeling worden er lichtbundels op de tatoeage gericht. Dit kan als warme schokjes ervaren worden. Doordat het licht wordt geabsorbeerd door de inkt, valt de inkt als het ware uiteen in kleine deeltjes. Dit wordt vervolgens afgevoerd door het lichaam. Er bestaan meerdere technieken, zoals de nanoseconde laser en de picoseconde laser.

Kan een tatoeage helemaal verwijderd worden?

Hoeveel behandelingen er nodig zijn hangt af van uw tatoeage. Hoe groot is deze en welke kleuren zijn er gebruikt? En wat voor soort inkt is er gebruikt? Of een tatoeage helemaal verwijderd kan worden is ook afhankelijk van deze factoren. Is de tatoeage gezet met synthetische stoffen? Dan is het mogelijk dat er na het laseren nog een lichte waas zichtbaar blijft.

De kosten

De kosten voor het verwijderen van een tatoeage zijn afhankelijk van hoeveel behandelingen u nodig heeft, de techniek en naar welke kliniek u gaat. Het gaat natuurlijk ook om uw lichaam en uw gezondheid, dus probeer niet te besparen op een laserbehandeling. Een laserbehandeling bij een goede kliniek is al mogelijk vanaf €60 voor een kleine tatoeage, tot meer dan €200 voor een grote tatoeage. Bent u op zoek naar een goede kliniek om uw tatoeage te laten verwijderen? Neem dan even contact met ons op, wij helpen u graag aan een goed adres!

Waarom u zonnepanelen op uw loods moet plaatsen

Zonnepanelen op een loods plaatsen

Wilt u uw loods duurzamer maken, besparen op de energiekosten en laten zien dat maatschappelijk verantwoord ondernemen voor uw bedrijf belangrijk is? Laat dan zonnepanelen op uw loods plaatsen! Ook wanneer u een nieuwe loods laat bouwen is dit verstandig. In dit blog vertellen we meer over het installeren van zonnepanelen op een loods.

Is uw dak geschikt?

Loodsen zijn een prima plek om zonnepanelen te installeren. Dat komt namelijk omdat het dak van een bedrijfshal vaak veel ruimte biedt, en het bovendien in veel gevallen gunstig gelegen is op een industrieterrein. Er zijn in de meeste gevallen weinig obstakels die de zon blokkeren. In bijna alle gevallen kan een zonnepaneel zonder problemen op een dak bevestigd worden. Voor elk type dak zijn er wel zonnepanelen te krijgen, ongeacht of het gaat om een schuin of een plat dak.

Profiteer van financiële voordelen

Wanneer u als ondernemer zonnepanelen op uw loods wilt laten installeren, kunt u ook profiteren van interessante financiële voordelen. Daarmee bedoelen we niet alleen de energiekosten die u gaat besparen door gebruik te maken van uw eigen opgewekte stroom. U komt wellicht namelijk ook nog in aanmerking voor interessante subsidies. Ook kunt u de investering afschrijven over een bepaalde termijn.

Nieuwe loods laten bouwen

Wilt u een nieuwe loods laten bouwen? Geef bij de specialist aan dat u interesse heeft in het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Daar kan bij het ontwerp en de bouw dan rekening mee gehouden worden. Wilt u meer weten over het installeren van zonnepanelen op een loods, of het bouwen van een nieuwe loods, of heeft u hulp nodig met het vinden van een betrouwbare specialist die hiermee aan de slag gaat? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Besparen op uw energierekening met vloerverwarming

Populariteit van vloerverwarming

Er wordt tegenwoordig bijna geen enkele woning meer gebouwd zonder vloerverwarming. Maar ook kiezen steeds meer mensen ervoor om hun huidige woning te laten verbouwen, en het te voorzien van een aangename vloerverwarming. Dat is niet gek, want het zorgt immers voor een heerlijk woonklimaat. Maar wist u dat u met een vloerverwarming ook kunt besparen op uw energierekening? Daar vertellen we in dit blog meer over.

Aangenaam woonklimaat

We hebben het aangename woonklimaat waar vloerverwarming voor zorgt al even besproken. Het is de grootste reden waarom mensen ervoor kiezen om hun woning te verbouwen om vloerverwarming aan te leggen, en bovendien de grootste reden waarom het bij moderne woningen niet meer weg te denken is. Wanneer u vloerverwarming in huis heeft, zult u nooit meer uw schoenen binnen aan willen doen! Een vloerverwarming werkt het beste in een woning die goed geïsoleerd is, en die helemaal kierdicht is. Heel veel populaire vloersoorten zijn geschikt voor verwarming, waaronder laminaat, PVC, vinyl en betonlook vloeren.

Bespaar op uw energierekening

Een vloerverwarming is overigens niet alleen ontzettend prettig, maar u bespaart er ook flink mee op uw energierekening! Uit onderzoek is gebleken dat u er wel 10% tot zelfs 15% mee kunt besparen! Hoe? De vloerverwarming verdeelt de warmte heel gelijkmatig. Veel gelijkmatiger dan wanneer u een gewone verwarming aanzet. Dan wordt de ruimte namelijk maar vanaf een kant verwarmd, en moet de warme lucht zich nog verspreiden in de rest van de kamer. Vanuit de vloer wordt de warmte zeer gelijkmatig over de hele kamer verspreid. Hierdoor is ook de gevoelstemperatuur een stuk aangenamer. Dat betekent dat u de thermostaat lager kunt zetten.

Rendement van vloerverwarming

Het grootste verschil in uw portemonnee zult u dus merken wanneer uw woning goed geïsoleerd is. Zo kunt u namelijk het maximale rendement uit de vloerverwarming halen. Ook zult u flink merken als u de vloerverwarming installeert als hoofdverwarming, omdat de kamertemperatuur dan geregeld wordt door de warmte afgegeven door de vloer. Dat is ongeveer 100 watt/m2. De gevoelstemperatuur is dan aangenamer, en u kunt de thermostaat lager zetten.

Genoeg redenen dus om te kiezen voor een vloerverwarming! Neem contact met ons op, en wij helpen u met het vinden van een vrijblijvende offerte van een betrouwbare partner.

« Oudere berichten