Zo oogt uw overkapping altijd als nieuw

Is uw houten overkapping aan een opfrisbeurt toe? Door uw overkapping te beitsen ziet deze er gegarandeerd weer als nieuw uit. Bovendien biedt beits zeer goede bescherming tegen alle weersinvloeden. Bij More Motion geven we u tips voor waarop u moet letten bij het beitsen van een overkapping.

Waarom uw houten overkapping beitsen?

Waarom moet u een houten overkapping beitsen? Een dekkende beits heeft een geringe laagdikte. Dit wil zeggen dat het oppervlak goed beschermd is, maar dat het de nerfstructuur toch niet volledig opvult. De nerfstructuur blijft dus nog zichtbaar en laat zien dat uw overkapping van hout is.

Transparante beits of dekkende beits?

U kunt kiezen voor een transparante beits waarbij de hout- of nerfstructuur zichtbaar blijft, of u kunt kiezen voor een dekkende beits waarmee u uw overkapping een dekkende kleur geeft. Hoe dekkender de beits, hoe beter de bescherming tegen uv-licht. Met transparante beits kan uw overkapping toch vergrijzen en verweren door het zonlicht.

Voorbereiden van het beitsen van uw overkapping

Het beitsen van uw overkapping moet u goed voorbereiden. Zorg dat de ondergrond schoon en stofvrij is. Ook moet uw overkapping volledig droog zijn voordat u kunt gaan beitsen. En dek de bodem rond de overkapping af met een afdekzeil of grondzeil.

Beginnen met beitsen

Voor het beitsen van uw houten overkapping heeft u een brede borstel met lange haren nodig. Roer de beits voor en tijdens gebruik zo nu en dan goed door. Breng een eerste laag beits aan met de langharige borstel. Strijk voor een egaal resultaat een laatste keer in de richting van de houtnerf. Als de eerste laag droog is, kunt u op dezelfde manier een tweede laag beits aanbrengen.
Heeft u ervaring met het beitsen of lakken van een houten overkapping. Wij horen graag wat u het beste vindt om te doen. Stuur uw bericht naar More Motion via het contactformulier hier op de site.