Om grote ergernissen en kosten voor te zijn!

Wie de trotse bezitter is van een eigen huis, weet dat dat ook enig onderhoud met zich meebrengt. Een eigen huis kost u jaarlijks best wel wat geld. Niets menselijks is uw vreemd als u die kosten zo laag mogelijk wilt houden. Een grote nachtmerrie die bij een huiseigenaar flink in de papieren kan lopen, is het opsporen en verhelpen van een lekkage! In dit blog geven we u tips hoe in een vroegtijdig stadium lekkage, kosten en ergernissen kunt voorkomen.

Dak inspecteren

Laat jaarlijks het dak van uw woning inspecteren om te zien of de dakpannen nog recht liggen, de dakbedekking van platte daken nog strak ligt en/of er geen losse naden zijn. Een daklekkage kan grote gevolgen hebben.

Bomen rond uw huis controleren

Heeft u bomen rond uw woning? Verwijder overhangende takken of vraag de eigenaar van de bomen de overhangende takken te verwijderen, zodat de takken geen schade aan uw dak of woning kunnen veroorzaken.

Controleer dakgoten

Bladeren en vuil verstoppen en verzwaren uw dakgoten. Hierdoor kunnen scheurtjes in de naden ontstaan, met lekkage als gevolg. Ook kan de afvoer verstopt raken. Maak daarom na een paar droge dagen in het najaar uw dakgoten schoon en controleer ze op scheurtjes.

Kitnaden en voegen

Lekkage in de badkamer of keuken opsporen? Kitnaden en voegen zijn vaak de grote boosdoener. Kitnaden en voegen die niet goed meer hechten, gaan lekken. De lekkage uit de badkamer kan doorsijpelen naar het plafond van de kamer eronder. Check dus regelmatig de kitnaden en voegen in huis.

Doucheputje en toiletafvoer

Kijk bij het controleren van het voegwerk en de kitnaden ook naar de voegen en de kitnaden rondom het doucheputje. Scheuren in het voegwerk en de kitnaden veroorzaken ook rondom het doucheputje lekkage. Merkt u dat uw toilet niet meer zo goed doorspoelt. Wellicht zit er dan verstopping aan te komen. Laat dan voor de zekerheid een professioneel bedrijf kijken of uw toilet ontstoppen nodig is.

Wees voorzichtig met chemische ontstoppers

Verstopping in de gootsteen of het doucheputje? Pas op met chemische ontstoppers. Sommige ontstoppers zijn zo agressief dat ze lekkage veroorzaken. En lekkage voorkomen was nu net de reden voor dit blog!!

Meer informatieve blogs over wonen en interieur leest op deze pagina.