Een hoog vochtpercentage door kelderlekkage

Heeft u na een flinke stortbui een kelderlekkage in Rotterdam? Dit kan erg vervelend zijn, voor uw spullen, maar ook voor uw gezondheid. In dit blog gaan we dieper in op de gevaren van een te hoog vochtpercentage in huis.

Hoog luchtvochtigheid in huis

In verband met uw gezondheid is het belangrijk dat u goed in de gaten houdt wat de luchtvochtigheid in uw huis is. Wanneer u veel thuis werkt is een goede luchtvochtigheid beter voor uw prestaties en focus. Wist u dat een te hoog vochtpercentage ook gevolgen heeft op de gezondheid en staat van dieren, planten, meubels, vloeren en instrumenten? Een te hoog vochtpercentage kan dus verschillende vervelende problemen veroorzaken.

De klachten bij hoge luchtvochtigheid

Toch moet u allereerst kijken naar wat de gevolgen zijn voor uw gezondheid. Zo kunt u last krijgen van ademhalingsproblemen, allergieën, infecties of een lagere weerstand. Een aantal van de mogelijke bekende klachten zijn:

  • Allergische reacties
  • (Chronische) verkoudheid
  • Huidirritatie, zoals jeuk, eczeem of blaasjes
  • Hoesten
  • Hoofdpijn
  • Benauwdheid
  • Diverse gezondheidsklachten bij schimmelvorming

De gevaren voor uw huis

Naast dat uw gezondheid gevaar loopt, is te veel vocht in huis ook slecht voor uw woning. Een vochtige omgeving in Rotterdam is de ideale broedplaats voor schimmels en organismen zoals huisstofmijt. Schimmels kunnen zich vormen op wanden, hout of meubilair. Ook herkent u een te vochtig huis aan kleurverandering van de wanden, een muffe geur en het uitzetten van houten vloeren. In extreme gevallen kan ook het behang los gaan laten. Ziet u een of meerdere van deze symptomen? Schakel dan direct professionele hulp in.

Meer weten over kelderlekkage in Rotterdam

Bent u nieuwsgierig geworden naar hoe een kelderlekkage in Rotterdam aangepakt wordt door professionals of heeft u vragen over een hoge luchtvochtigheid in huis? U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen door uw vragen te stellen in dit contactformulier. Wij komen dan zo snel mogelijk bij u terug.