Belang van warmtecomfort in huis

Merkt u, wanneer u thuis op de bank zit, een vervelende tocht door het huis trekken? Dit kan zeer vervelend aanvoelen. Zeker wanneer u ‘s avonds bij komt van een drukke dag. Warmtecomfort is dan ook een belangrijk element in uw woning dat niet mag missen. U kunt de tocht verminderen door dakisolatie in uw woning in Nijmegen te plaatsen. In dit blog vertellen wij u over de voordelen van dakisolatie en waar u op moet letten wanneer u dit zelf plaatst.

Handige dakisolatie tips

Bent u benieuwd wat er komt kijken bij het isoleren van uw eigen dak? Wij leggen het u uit en geven u een paar handige tips mee. Volgt u ons advies, dan kan het plaatsen van de isolatie haast niet mis gaan. U kunt namelijk kiezen uit diverse soorten materialen. Afhankelijk van het soort dak dat u heeft, moet u kiezen welk materiaal hier het beste bij past. Let er ook op dat u voor buizen extra buisisolatie aanschaft. Zo kunnen uw buizen niet stuk vriezen in de winterperiode.

De benodigdheden voor dakisolatie

Niet ieder bedrijf werkt op dezelfde manier. Wel gebruiken de meeste bedrijven over het algemeen de volgende materialen voor het isoleren van een dak in Nijmegen:

 • Harde kunststofschuim isolatieplaten (EPS, XPS, PIR of PUR)
 • Acrylaat of aluminiumtape
 • Glaswol of steenwol
 • Buisisolatie
 • Vario KM-folie

De voordelen van dakisolatie

Dakisolatie zorgt er niet alleen voor dat uw woning weer tochtvrij is, het brengt ook diverse andere voordelen met zich mee. Wij hebben deze voordelen voor u op een rij gezet:

 • Dakisolatie bespaart 25% tot 30% energiekosten
 • Dakisolatie verhoogt warmtecomfort
 • Dakisolatie houdt warmte binnen in winter en hitte buiten in zomer
 • Dakisolatie maakt uw woning tochtvrij
 • Dakisolatie dempt geluid van buitenaf
 • Dakisolatie maakt uw zolder bewoonbaar
 • Dakisolatie laat u minder CO2 uitstoten

Meer weten over dakisolatie in Nijmegen?

Wilt u graag meer weten over het zelf plaatsen van dakisolatie? Of bent u benieuwd of er ook experts zijn die deze dakisolatie in Nijmegen voor u kunnen plaatsen? In dit geval kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen door uw vragen in dit contactformulier te zetten. Wij beantwoorden u zo snel mogelijk.