Het alternatief voor reguliere verlichting

Wanneer u op zoek bent naar een effectieve, duurzame manier van verlichting, kiest u voor LED armaturen. Dit is het alternatief voor reguliere verlichting. Wat zijn de voordelen van LED verlichting in vergelijking met reguliere armaturen precies? Daar vertellen we in dit blog alles over!

Voordelen van LED armaturen

Wanneer u kiest voor LED armaturen, in plaats van gewone armaturen, profiteert u onder andere van de volgende voordelen:

  • Een LED lamp gebruikt veel minder energie dan een gewone lamp. Wel tot zo’n 85%!
  • LED lampen gaan veel langer mee. Dit kan oplopen tot 50.000 branduren.
  • Een LED lamp heeft geen opwarmtijd. U heeft meteen de juiste kleur en de juiste sterkte.
  • De LED lampen zijn veilig om aan te raken. Ook werken ze op lage gelijkspanning, wat het risico op elektrocutie verlaagt.
  • LED armaturen zijn er in veel stijlvolle ontwerpen. Zo vindt u altijd een ontwerp dat precies past bij de inrichting van uw woning, kantoor of bedrijfspand.

Waar u op moet letten bij de aankoop

Wanneer u LED armaturen wilt kopen, zijn er een aantal factoren waar u op moet letten. Zo zijn ze wat duurder dan standaard armaturen. Daarom is het verstandig om wat onderzoek te doen waar u ze het beste kunt kopen. Onze tip is om te kiezen voor een online groothandel. Niet alleen zijn ze daar wat goedkoper, maar zij hebben zich ook gespecialiseerd in het ontwikkelen van LED armaturen, en verkopen daardoor waarschijnlijk armaturen van hogere kwaliteit. Er zijn wel goedkope LED lampen op de markt, maar dat is ook te merken aan de kwaliteit. Zo hebben ze bijvoorbeeld een incompleet kleurenspectrum. Dat houdt in dat het licht geen natuurlijke kleur heeft.

Wilt u meer weten over LED armaturen, en waar u de beste en mooiste modellen kunt kopen? Neem contact op, en wij geven u persoonlijk advies!