Inbrekers komen snel je woning in

Wist je dat een inbreker, wanneer je een slecht slot hebt, slechts een minuut nodig heeft om de deur open te breken? Inbrekers kennen allerlei slimme manieren om een woning binnen te komen. Het is dan ook niet voor niets nodig om goede inbraakbeveiliging te (laten) plaatsen. In dit blog vertellen we meer over de verschillende manieren waarop inbrekers binnenkomen, en geven we ook advies hoe je dit kunt voorkomen.

1. Cilindertrekken

Een methode die tegenwoordig steeds populairder wordt onder inbrekers, is het zogenaamde cilindertrekken, of kerntrekken. Dan wordt de cilinder rechtshandig helemaal uit het slot getrokken. Deze manier wordt niet alleen vaak toegepast om een woning binnen te komen, maar vanwege de stijgende populariteit van elektrische fietsen worden ook schuren en garages op deze manier steeds vaker opengebroken. Zo’n elektrische fiets kan namelijk met veel winst verkocht worden. Je kunt dit voorkomen door sloten met kerntrekbeveiliging te laten installeren.

2. Hengelen en flipperen

Hengelen en flipperen zijn zeer ‘ouderwetse’ manieren van inbreken, maar worden nog steeds veel toegepast. Bij flipperen wordt een (bank)pasje gebruikt om tussen de deur en het kozijn het slot in te drukken en te openen. Bij hengelen wordt meestal een kleerhangertje gebruikt om via de brievenbus de haak van het slot af te trekken. Beide manieren van inbraak kun je voorkomen door de deur altijd op slot te draaien, en de sleutel uit het slot te halen.

3. De babbeltruc

Ten slotte wordt ook de babbeltruc nog regelmatig toegepast. Inbrekers doen zich bijvoorbeeld voor als iemand die iets wil verkopen, een politieagent of iemand van de gemeente. Zij vragen je woning binnen te komen. Deze truc wordt vooral gebruikt op ouderen. Het is belangrijk om nooit iemand die je niet kent zomaar binnen te laten. Vraag altijd om een identiteitsbewijs, en plaats eventueel een spionnetje (kijkgaatje) in de deur. Ook kun je een kierstandhouder laten monteren zodat je de deur een beetje open kan maken, maar de persoon niet naar binnen kan.

Wil je persoonlijk advies over het beveiligen van je woning? Neem dan gerust eens contact met ons op! Wij helpen je graag verder.