Overstap maken naar payroll

Denkt u erover om met uw bedrijf de overstap te maken naar payrolling? Of bent u zzp’er en bent u benieuwd of payrolling misschien een verstandige keuze voor u is? Dan is het altijd belangrijk om vooraf goed onderzoek te doen. U kunt hier bij dit blog beginnen: waarom zou u kiezen voor payroll?

Wat houdt payroll precies in?

Bij payroll geeft een bedrijf het juridisch werkgeverschap uit handen. Dat betekent dat de medewerkers op dat moment ‘op de payroll’ komen van het payrollbureau. Dit bureau wordt degene die het personeel gaat betalen. Ook worden zij verantwoordelijk voor onder andere de arbo-, personeels- en loonadministratie van het bedrijf. Over het algemeen zal er in het dagelijks beleid op de werkvloer weinig veranderen. Het juridisch werkgeverschap wordt namelijk uit handen gegeven, maar het uitvoerend werkgeverschap blijft gewoon in handen van de eigenaar van het bedrijf.

De voordelen voor ondernemers

Wanneer ondernemers de keuze maken voor payroll voor hun bedrijf, houden ze uiteindelijk veel meer tijd, ruimte en energie over om zich bezig te houden met hun core business. Ze hoeven zich namelijk niet meer bezig te houden met de administratieve werkzaamheden. Die taken kunnen voor veel werkgevers voor heel veel stress zorgen, vooral omdat de wetten en regels erg vaak veranderen. Bovendien hebben ondernemers altijd een contactpersoon bij wie ze terecht kunnen voor betrouwbaar advies op het gebied van personeelszaken.

De voordelen voor medewerkers

De werkgever is niet de enige die profiteert van de service van een payrollbedrijf. Ook voor het personeel kan het ontzettend voordelig zijn. Zij profiteren namelijk van het feit dat ze altijd op tijd, het juiste bedrag betaald krijgen. Ook wanneer het wat slechter gaat met het bedrijf, kunnen zij rekenen op hun inkomsten. Bovendien is het payrollbedrijf degene die een medewerker bij ziekte doorbetaald. Er wordt een reservering gemaakt voor kort verzuim en feestdagen, en werknemers hebben recht op een persoonlijk pensioenplan.

Wilt u meer weten over de voordelen van payroll voor uw bedrijf, of bent u op zoek naar een betrouwbaar payrollbedrijf? Neem dan contact op, wij helpen u graag verder.