Vele redenen voor een nieuwe tafel thuis

Er zijn genoeg redenen om een nieuwe tafel aan te schaffen. U heeft bijvoorbeeld al lang dezelfde tafel in de eetkamer staan die echt toe is aan vervanging. Of uw tafel heeft onlangs flinke schade opgelopen dat moeilijk te repareren is. Bij het opnieuw kiezen van een passend interieur komt u voor veel keuzes te staan. Voor welk type materiaal, grootte en kleur kiest u? Dit is helemaal afhankelijk van uw behoeftes. Daarom geven wij u in dit blog een paar tips mee.

Formaat, materiaal en kleur tafel

Bent u al een beetje overtuigd dat het inderdaad tijd is voor een nieuwe tafel, maar twijfelt u nog over bepaalde specifieke delen van de nieuwe tafel? Geen zorgen, wij leggen u in dit blog graag de voor- en nadelen van formaat, materiaal en kleur tafel uit. We zullen als eerst beginnen met het formaat.

Het formaat van de tafel

Het formaat van de tafel is geheel afhankelijk van de grootte van uw gezin. Bent u alleen of heeft u meerdere kinderen en een partner? Wat ook belangrijk is, is om de hoeveelheid gasten die u kunt en wilt ontvangen in te schatten. En wilt u de tafel ook gebruiken om op te eten, hobbyen en werken? Kies dan voor de zekerheid een grotere tafel. Of kies voor een tafel dat uitschuifbare onderdelen heeft, deze extra bladen kunt u uitschuiven zodra u bezoek heeft.

Welke type materiaal

U heeft een ruime keuze uit diverse materialen. Voor een sterke tafel die lang mee gaat, bevelen wij de houten tafel aan. Naast dat de houten tafel zeer sterk en robuust is, staat het ook sierlijk en warm in uw huiskamer. Een ander voordeel van een houten tafel is de brede keuze die u heeft uit de diverse houtsoorten. Zo kunt u de tafel altijd matchen met uw bestaande meubels. Een enkele nadeel van een houten tafel kan het gewicht (eikenhout) of de kosten (notenhout) zijn. Elke type hout heeft weer een ander gewicht, kleur en prijs.

Houten tafel en kleur

Hout heeft daarnaast ook het grote voordeel dat deze in allerlei kleuren te schilderen is. Of u dit nu zelf doet of laat doen door het bedrijf waar u de houten tafel bestelt. En bent u de kleur van de tafel over een tijd zat? Dan geeft u uw tafel binnen no-time weer een andere kleur.

Meer weten over houten tafels?

Is een houten tafel ook echt iets voor in uw woonkamer? Wacht dan niet te lang en zoek prachtige houten tafels online of ga langs een gespecialiseerde winkel. Heeft u behoefte aan meer informatie over de diverse soorten houten tafels? Neem dan vrijblijvend contact met ons op door dit contactformulier in te vullen.